Goede start zaalcompetitie Soesterkwartier

19 november 2008 om 00:00 Nieuws

SVMM was op papier een ploeg die net als Soesterkwartier korfbal op tempo wilde laten zien. Een meer dan goede uitgangssituatie voor een snel en gedegen korfbalgevecht. De Amersfoorters verdedigden al direct na het eerste fluitsignaal erg kort, een spelvorm die de Maarnse formatie uitermate verraste en waarbij de ploeg ook niet direct het juiste antwoord wist te vinden. Met drie fraaie afstandsschoten wist Soesterkwartier dan ook al vrij snel een 0-3 voorsprong op te bouwen. Maar naarmate de eerste helft vorderde zwakten ook de Amersfoorters af en slaagden er nauwelijks meer in om druk te houden op de verdediging, wat Maarn in staat stelde om terug in de wedstrijd te komen. Toch slaagde Soesterkwartier er in om de opgebouwde voorsprong te handhaven, waardoor er gerust werd met een stand van 7-9 in het voordeel van de Amersfoorters. Voor Soesterkwartier was het zaak dat het in de tweede helft vooral de concentratie diende vast te houden en zuinig om te gaan met het weggeven van kansen. Daar slaagde het wonderwel in en met een prachtige score onder de korf scoorde Patrick Winter in de eerste minuten van die tweede helft. Naarmate de tijd vorderde nam Soesterkwartier gestaag afstand van SVMM dat met nog vijf minuten speeltijd neerkeek op een 11-16 achterstand. Ondanks deze behoorlijke achterstand deed Maarn er alles aan om toch nog een puntje mee te snoepen uit deze openingswedstrijd in de zaalcompetitie. Maar de Amersfoortse korfballers gaven geen krimp en speelden gedegen en geconcentreerd de wedstrijd naar een goed einde, waarbij het de punten mee naar Keistad mocht nemen. Doelpunten Soesterkwartier: Patrick Winter 4, Melissa Drenth 3, Wendy van Vulpen 3, Amanda Gerritsen 2, Dennis Lijnsveld 2, René Fokkema en Erwin Geurts beiden 1.

AMERSFOORT - In de eerste zaalwedstrijd van de korfbalcompetitie deed Soesterkwartier al direct goede zaken. In de uitwedstrijd tegen SVMM uit en in Maarn werd met 13-16 gewonnen wat de Amersfoortse korfbalformatie al direct aan kop brengt in de vierde klasse.

Woudenberg - MIA (13-12)

Tweedeklasser MIA deed het in haar eerste wedstrijd in de zaalcompetitie beduidend minder en verloor in Woudenberg met minimaal verschil. Een beste tegenvaller voor het team onder leiding van de coaches Coen Staal en Coen Wilders, dat dit jaar absoluut wil gaan meedraaien in de top van de tweede klasse. Komend weekend in sportlokaal De Bokkeduinen de ultieme revanche?