Woonvast wonen voor iedereen

19 november 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Woonvast Makelaars heeft aandacht voor alle woningzoekenden. Directeur Barry Démoed: ,,Of je nu bestaande bouw of nieuwbouw zoekt, bij ons ben je altijd aan het juiste adres. Ons kantoor is in het centrum van Amersfoort, daardoor hebben we een goed overzicht over de stad. Van De Berg tot Kruiskamp, van Vathorst tot het Soesterkwartier, op woongebied weten wij wat er speelt.”

Het woord kredietcrisis hangt als een zwaard van Damocles boven de woningmarkt, vooral starters zouden het nu veel zwaarder krijgen. Démoed gelooft daar niet zo in: ,,Kredietcrisis of niet, voor starters is het altijd moeilijk geweest om een woning te kopen. Denk maar eens aan de jaren vijftig, toen woonden jonge mensen vaak bij de ouders in. In het gunstigste geval hadden ze een paar eigen kamers. Op den duur verkasten ze naar een volwaardige woning. Niemand die daar over klaagde. Er is dus eigenlijk niet zoveel veranderd. Alleen vandaag de dag willen starters direct die eigen woning en ja, als je nog moet beginnen met verdienen dan is dat niet eenvoudig”

,,Wij verkopen woningen tot in het exclusieve segment, maar starters hebben altijd onze speciale aandacht gehad. Het creëren van woonruimte voor starters is in ieders belang. Daarmee houd je de woningmarkt gezond. Daarnaast is het ook een kwestie van maatschappelijke betrokkenheid. De maatschappij is goed voor ons en dan proberen wij wat terug te doen door jonge gezinnen te faciliteren. We zijn ooit begonnen met de zogenaamde premie A woningen. Nu werken we samen met de woningcorporatie De Alliantie aan hun Koop Garant woningen, waarbij jonge mensen, met korting, een woning kunnen kopen. En we zitten op het vinkentouw bij de gemeente Amersfoort. Die geeft namelijk een hypotheek speciaal voor starters. Toch blijft het starteraanbod dun. ,,De woningprijzen zijn relatief meer gestegen dan de inkomens, dat is niet anders.”

Wie Woonvast zegt, denkt al snel aan nieuwbouwprojecten. ,,Nieuwbouw hoort bij ons. We zijn van Schothorst/Zielhorst naar Kattenbroek, toen Nieuwland en nu Vathorst gegaan. We zijn vaak vanaf de tekentafel bij projecten betrokken en denken actief mee. De wens van de consument verandert voortdurend. Dat signaleren wij in onze contacten met de klant. Senioren bijvoorbeeld, die willen steeds groter wonen. Dat kunnen we dan gelijk doorvertalen naar appartementen in Vathorst. Zo bouw je wijken op maat.”

u Woonvast Makelaars, Grote Haag 1, telefoon: 033-4221010, fax: 033-4221029, e-mail: info@woonvast.nl, website www.woonvast.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie