Van Slooten innovatief

19 november 2008 om 00:00 Nieuws

,,Duurzaamheid is in die wijk erg belangrijk, dat betekent voor ons dat we bezig zijn met de nieuwste ontwikkelingen in de warmtetechniek zoals het benutten van aardwarmte. Duurzaamheid heeft ons bedrijf, sowieso hoog in het vaandel. Natuurlijk, bij nieuwbouwprojecten wordt er scherp op de kosten gelet. Toch proberen wij altijd, omwille van het milieu, de gulden middenweg te zoeken. Wil je als onderneming goed bezig zijn, dan hoort dat er gewoon bij.”

AMERSFOORT - Technisch Bureau Van Slooten heeft zich gespecialiseerd in warmtetechnieken. Nieuwbouw vormt het leeuwendeel van haar orderportefeuille. Onder aanvoering van Henk Vos krijgt Van Slooten ook steeds meer particuliere huiseigenaren in haar klantenkring. ,,We zijn al jarenlang prominent aanwezig op verschillende nieuwbouwprojecten. Van Kattenbroek naar Nieuwland en nu Vathorst maar ook in de regio, momenteel zijn we bijvoorbeeld bezig in een nieuwbouwplan in Woudenberg.”

Van Slooten is voordurend op zoek naar nieuwe, innovatieve en duurzame manieren om te verwarmen. ,,We werken samen met de grote projectontwikkelaars, die vragen om innovatie. Dat betekent voor ons bedrijf dat we vaak voorop lopen met nieuwe technieken en vanzelfsprekend worden onze installateurs daarin voordurend bijgeschoold. We moeten het direct goed op de rit hebben, anders vallen we buiten de boot. De HR ketel is nu wel ongeveer uitontwikkeld, die kan niet veel zuiniger. Zonneboilers en aardwarmtesystemen daar zit de energiewinst. Die zijn op dit moment dan ook bijna niet aan te slepen. Voor de toekomst zit er nog een ketel aan te komen die ook elektriciteit levert. Dat project zit nog in een opstartfase.”

Van de technische voorsprong van Van Slooten profiteren ook de particuliere klanten van Van Slooten. ,,Een warmte-installatie geschikt voor een hele wijk, is ook vaak op een enkele woning toepasbaar. Of je schaft met een heel blok samen een aardwarmte-installatie aan, dat kan natuurlijk ook.”

De herfst en winter zijn topmaanden voor Van Slooten: ,,Dan is de nood het hoogst, moet je maar denken. Grote spoed is voor ons geen probleem. De installateurs komen dezelfde dag nog langs. We laten niemand in de kou zitten. Zelfs als blijkt dat er een nieuwe ketel nodig is, dan wordt die gewoon direct geplaatst. Als je als installatiebedrijf wilt meetellen dan hoor je die service te bieden.”

Van Slooten is prominent aanwezig op het internet. ,,Binnenkort kun je op onze site precies berekenen welke ketel bij jouw wensen past. Maar voor wie het op prijs stelt komen we ook gewoon nog langs.”

u Technisch Bureau G.J. van Slooten BV, Hogeweg 77, telefoon 033 - 472 0033, www.vanslootenbv.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie