VVD wil drie scenario’s voor kunstijsbaan

18 november 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De VVD vindt dat het college zich moet blijven inspannen voor een kunstijsbaan met een ‘zo substantieel mogelijke overkapping’ in Amersfoort. De liberalen willen dat het college vóór 1 april 2009 drie scenario’s uitwerkt waaruit de gemeenteraad kan kiezen.

De financiering van de ijsbaan is een probleem, omdat de provincie maximaal 1,3 miljoen euro wil bijdragen. In totaal heeft de gemeente 3 miljoen euro opzij gelegd voor de ijsbaan. Samen met de bijdrage van de provincie is er 4,3 miljoen euro beschikbaar. Uitgaande van dit bedrag wil het college een groeiscenario uitwerken. Dat wil zeggen een ‘open’ ijsbaan in combinatie met een zwembad. Op de langere termijn kan deze ijsbaan ‘doorgroeien’ tot een halfoverdekte variant. Het college van B en W wil dit groeiscenario nader uitwerken en voorleggen aan de gemeenteraad. Op die manier loopt de bouw van het zwembad in Vathorst geen verdere vertraging op. De oplevering daarvan is gepland rond 2012.

De VVD wil dat er naast het groeiscenario van het college ook twee andere scenario’s worden uitgewerkt. Zo wil VVD-raadslid Barske dat ook het scenario met een halfoverdekte kunstijsbaan en een scenario met een overdekte kunstijsbaan wordt uitgewerkt. ,,We willen alles op een rijtje zien. We willen een keuze maken op basis van cijfers.’’ Barske wijst erop dat In Enschede een ‘geheel overdekte kunstijsbaan’ - duurzaam en energiezuinig - is neergezet voor 11,3 miljoen euro. Dat is beduidend minder dan de 16 miljoen euro voor een halfoverdekte kunstijsbaan waar het college van uitgaat. Zelf is de VVD voorstander van een overdekte, maar in ieder geval een zo overdekt mogelijke kunstijsbaan in Vathorst. Zo’n duurzame en innovatieve kunstijsbaan zou meer energiewinst opleveren dan een halfopen- of een onoverdekte kunstijsbaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie