Kruyt wil bemiddelaar rond Huis van de Watersport

12 november 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vice-voorzitter Marco van der Eijk van roeivereniging Hemus ziet wel wat in een idee van wethouder Kruyt een bemiddelaar aan te stellen om de discussie over het Huis van de Watersport vlot te trekken. Kruyt meldde de gemeenteraad dinsdagavond dat het proces rond het Huis van de Watersport niet zo goed loopt vanwege de vele verschillende partijen die bij het proces zijn betrokken.

door John Spijkerman

Hemus en de reddingsbrigade willen een nieuwe accommodatie langs de Eem. De locatie aan de Maatweg ligt binnen een ecologische verbindingszone, die intensieve bebouwing niet toelaat. De bouw van het Huis van de Watersport is afhankelijk van de medewerking van andere partijen, waaronder provincie, waterschap en ziekenhuis. De gemeente wil het Huis van de Watersport mogelijk maken. Voor inpassing is overleg en instemming nodig met onder meer provincie en waterschap. Wethouder Kruyt vertelde na afloop van de raadsvergadering dat hij een bemiddelaar wil aanstellen om het proces in goede banen te leiden. Op korte termijn wil hij daarover met Hemus spreken.

Vice-voorzitter Van der Eijk van Hemus is namens de roeivereniging verantwoordelijk voor de nieuwbouwplannen. ,,Het gaat om de vraag hoe je de huisvesting voor de roeivereniging en de reddingsbrigade kan inpassen langs de oever van de Eem.'' Grootste probleem bij het Huis van de Watersport lijkt het verplaatsen van de dijk. ,,We horen steeds dat die dijk nauwelijks van z'n plek mag, zonder dat duidelijk is waarom die dan moet blijven liggen.'' Volgens Van der Eijk kan het geen cultuurhistorische reden zijn. ,, Want waar die dijk nu ligt heeft hij historisch niet gelegen.''

Hemus voelt zich in de gesprekken niet serieus genomen en zit bijvoorbeeld niet in de projectgroep inrichting Maatweg. Daarin zitten wel vertegenwoordigers van de gemeente, de provincie en het waterschap. Als Hemus zaken aan de orde wil stellen, lopen de contacten via de gemeente. ,,Onze insteek is dat we graag positief willen meedenken, de belangen tegen elkaar willen afwegen en oplossingen zoeken. Wij doen allerlei studies om de dijk cultuurhistorisch en ecologisch zo goed mogelijk in te passen. We staan open voor overleg, maar stuiten op onwil. We hebben het gevoel dat bij de andere kant de bereidwilligheid ontbreekt'', aldus Van der Eijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie