Dock C promoot cruisen nieuwe stijl

12 november 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wie denkt dat cruisen iets voor rijke senioren is? Die mensen die nog steeds dat beeld van galakleding voor ogen hebben, zitten er compleet naast. Cruisen is voor iedereen, voor jong en oud voor singles en gezinnen. Walther Van den Ham en Clara Gruben van Dock C Cruise Partners zijn experts in het cruisen.

,,Een cruise is helemaal niet oubollig en zeker niet duur”, ontkracht Van den Ham de vooroordelen nog maar een keer. ,,Maar cruisen is wel een vak apart”, aldus Gruben. ,,Er is een passende cruise voor iedere reiziger. De goede match maken is erg belangrijk. Wij hebben de expertise daarvoor in huis.”

De sfeer op een cruise nieuwe stijl is totaal anders dan vroeger. Aan boord geen galakleding meer maar een spijkerbroek. ,,Het is vrijheid blijheid”, bevestigt Van den Ham: ,,Geen verplichte dinertijden, nee gewoon eten wanneer jij wilt en waar jij wilt. Van à la carte restaurant tot buffet: alle genres zijn vertegenwoordigd.”

,,Cruisen is eigenlijk het luxueuze equivalent van een all inclusive vakantie. Ontbijt, lunch, diner, alles is betaald. Een cruiseschip heeft meerdere zwembaden, fitnessruimtes, sauna’s, winkels, een kapper, bowlingbanen, een levensgrote WII ruimte, je hoeft je echt niet te vervelen. Een van de voordelen van een cruise is dat je iedere dag op een andere plaats aanmeert. Soms is dat bij een stad maar vaak genoeg ook in natuurgebieden of bij een strand. Je bent dan vrij om van boord te gaan óf om juist op het schip te blijven. Een cruise is ook veel minder massaal. Je hoeft echt niet om zeven uur ‘s ochtends op te staan om vast je dekstoel te claimen. Er is plaats genoeg.”

Ook het vooroordeel dat een cruise duur zou zijn, wordt door Gruben en Van den Ham ontkracht. “We hebben net een aanbieding gehad, een week cruisen op de Middellandse Zee voor 449 euro. Kijk eens wat je daar allemaal voor krijgt, dat is niet gering. Goed, daar komt de vlucht naar de instapplaats Barcelona nog bij. Maar dat dat kan al voor € 150, op retourbasis inclusief tax. Vanwege de vele vluchtmogelijkheden verkopen wij cruise en vlucht dan ook niet in een vast pakket. Nee, duur hoeft een cruise beslist niet te zijn.”

Dock C stelt de gewenste beleving van de klant centraal. Naast Cruisen Nieuwe Stijl worden ook klassiekere rederijen aangeboden, zoals de Holland America Line. Deze rederij biedt in 2009 cruises naar de Noorse Fjorden en St. Petersburg vanuit Rotterdam, met Nederlandse begeleiding aan boord. Wie de sfeer hiervan wil proeven, kan zich aanmelden voor de gratis toegankelijke presentatiemiddag op 22 november.

u Dock C CruisePartners, Arnhemseweg 6, 033-4 62 12 00, www.dockc.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie