Benefietgala Agis brengt € 65.000,- op voor mantelzorg

10 november 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het benefietgala dat Agis Zorgverzekeringen afgelopen zaterdag 8 november hield, heeft € 65.000,- opgebracht. Het geld wordt besteed aan de ondersteuning van mantelzorgers en jonge mantelzorgers in het bijzonder. Agis heeft het bedrag overhandigd aan het Regionaal Steunpunt Mantelzorg Eemland en de daaraan verbonden Stichting Ravelijn. Zij gaan de financiële steun gebruiken voor een project gericht op jonge mantelzorgers in de leeftijd van 12-18 jaar.

Zaterdagavond 8 november ontving de zorgverzekeraar ruim 200 gasten voor een stijlvol galadiner verzorgd door topkok Ramon Beuk. Gedurende de avond waren er optredens van onder andere Mathilde Santing en mentalisten Rob en Emiel. Dankzij een kunstveiling van de werken van het Jans Pakhuys uit Amersfoort, een loterij én de bijdragen van 50 bedrijven werd in totaal € 65.000 bij elkaar gebracht.

Jonge mantelzorgers

Mantelzorg is de snelst groeiende vorm van zorg in Nederland. Mantelzorgers dragen in belangrijke mate bij aan de zelfredzaamheid en participatie van anderen en vervullen hiermee een waardevolle rol in de maatschappij. Daarom vindt Agis dat mantelzorg bijzondere aandacht verdient. Onder mantelzorgers bevinden zich veel jongeren. Uit onderzoek blijkt dat in elke klas van het voortgezet onderwijs gemiddeld drie mantelzorgers zitten. Zij blijven vaak onopgemerkt en lopen het risico op een leerachterstand en slechte(re) schoolprestaties. Daarom vraagt Agis in het bijzonder aandacht voor de jonge mantelzorgers.

Agis zoekt steeds naar mogelijkheden om de zorg verder te verbeteren. Het benefietgala wordt ingezet als één van de middelen om aandacht te vestigen op een specifiek knelpunt in de zorg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie