VVZA koploper na winst op KVVA

9 november 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Door een overtuigende overwinning (1-5) op plaatsgenoot KVVA en het grote verlies (6-1 tegen Baarn) van Amsvorde staat VVZA na de negende speelronde alleen bovenaan in de vierde klass H. Op de Dollardstraat had VVZA het zondag niet makkelijk tegen KVVA. Pas na de openingstreffer van Kevin Engelman in de 39e minuut gingen de gasten beter spelen. Nog voor rust breidde Bjorn van Daal de voorsprong uit: 0-2. In de tweede helft volgden nog doelpunten van Jorrit Smit (0-3), Engelman (0-4) en Freek Rubrech (1-5). De eer voor KVVA werd gered door de twee weken geleden uit Amerika teruggekeerde Alwin Espinoza, oud-speler van VVZA.

Amsvorde had in Baarn een complete offday. De Amersfoorters gingen tegen het hoog geklasseerde Baarn flink onderuit: 6-1. De start van de gasten was nog veelbelovend. Eelco Daemen had na tien minuten de score geopend: 0-1. In de slotfase van de eerste helft scoorde de thuisclub twee keer binnen vijf minuten: 2-1. Kort na rust scoorde Baarn voor de derde keer en daarna voerden zij de score nog verder op: 6-1. Amsvorde-spits Franklin Harmsen verzuimde in de tweede helft een strafschop te benutten.

APWC kwam op vreemde bodem beter voor de dag. In Almere bleef de formatie van trainer Dennis van Dijk Waterwijk met 1-2 de baas. Emiel Brouwer was met twee doelpunten de gevierde man. Binnen zes minuten in de eerste helft sloeg de middenvelder twee keer toe: 0-2. Door een rode kaart (twee keer geel) die Mustafa Nalbantoglu kort voor rust kreeg, moest APWC de gehele tweede helft met tien man spelen. De bezoekers wisten de schade tot één tegentreffer te beperken: 1-2.

Na een goede serie resultaten liep Hooglanderveen tegen een nederlaag op. In Schalkwijk kregen de Hooglanderveners met gering verschil (1-0) klop van de club van die naam. De winnende treffer viel na een half uur in de eerste helft. De thuisclub speelde de laatste tien minuten met negen man na rode kaarten in de 50e en 80e minuut. Hooglanderveen wist daarvan niet te profiteren.

Hoogland is na de winst (3-1) op Brederodes en het onverwachte verlies van DHSC tegen CDW mede-koploper in de derde klasse D geworden.In de eerste helft speelden de Hooglanders goed, het tweede bedrijf was minder van de thuisclub. Kevin Heideveld en Mike Junger zorgden voor een 2-0 ruststand. Meteen na de pauze besliste Junger met zijn tweede treffer het duel: 3-0. Binnen een minuut antwoordde Brederodes maar verder dan dat ene doelpunt kwamen de gasten niet.

Vijfdeklasser HVC had tegen koploper BFC voor een stunt willen zorgen. De Amersfoorters acteerden op eigen veld ook niet slecht. Zij wisten echter de vele kansen niet te benutten. Ook een strafschop was niet aan de thuisclub besteed. In de slotminuut faalde Henk Baum vanaf elf meter en verzuimde daarmee de vroeg (15e minuut) opgelopen achterstand weg te werken.

De streekderby tegen SO Soest liep zondag voor Quick op een teleurstelling uit. De Amersfoorters moesten op Dorrestein een nederlaag incasseren. Na een 0-0 ruststand ging het in de tweede helft fout voor de thuisclub. De bezoekers hadden aan twee doelpunten ruim voldoende om de winst (2-0)mee naar Soest te kunnen nemen.