Nieuwland boekt negende zege op rij

8 november 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Nieuwland blijft vriend en vijand verrassen met de uitstekende resultaten die de formatie van trainer Bert de Vries tot nu toe in deze competitie heeft behaald. Dalto was zaterdag in Driebergen het negende slachtoffer van de Amersfoorters die dit keer wel veel tijd nodig hadden om tot scoren te komen. De winnende treffer viel pas in de tweede minuut van de blessuretijd. De schutter was verdediger Raymond Prins die zijn eerste doelpunt in dit seizoen liet aantekenen: 0-1.

De gemiste periodetitel in de vorige competitieronde heeft Cobu Boys onvoldoende gemotiveerd om zaterdag tegen Waterwijk een goede prestatie neer te zetten. De Amersfoorters verloren voor eigen publiek met 0-2 van Waterwijk. Binnen vijf minuten in de eerste helft sloegen de Almeerders twee keer toe (0-2), nadat Cobu Boys-speler Koen Smelter eerst nog een strafschop had gemist.

VOP en 't Vliegdorp slaagden er zaterdag op sportpark Olympia in Vathorst niet in tot scoren te komen (0-0). De thuisclub was de betere ploeg maar zij waren niet gelukkig in de afwerking. Daarnaast werd een doelpunt van Mark van Houten wegens buitenspel afgekeurd, nadat de scheidsrechter eerst nog zijn goedkeuring aan de treffer had gegeven.

Opnieuw ging CJVV zaterdag onderuit, dit keer in Mijdrecht tegen Argon (4-2). De twee doelpunten van Richard Moore waren onvoldoende om een nederlaag te voorkomen. De vierde en beslissende treffer van de thuisclub viel pas in de voorlaatste minuut.

Posthoorn kwam dezelfde dag op vreemde bodem beter voor de dag. In Maarssen speelden de Amersfoorters een stuk minder dan in de vorige competitieronde maar zij wonnen het duel tegen Maarssen wel met 1-3. Voor de bezoekers waren Jochem van Koot, Peter Hazeleger en Berry Peters trefzeker. Posthoorn is aan een mooie reeks bezig. Uit de laatste vier duels behaalde de ploeg acht punten.