Forza Hoogland koploper

5 november 2008 om 00:00 Nieuws

Voor Forza betekende deze overwinning de vijfde zege op rij in de nog prille volleybalcompetitie. Een partij die niet direct het predicaat ‘hoogstaand’ verdiende, maar wel een wedstrijd waarin maximaal rendement werd gehaald. De Hooglanders gingen niet echt scherp van start in de eerste set, waardoor Nederhorst eenvoudig kon volgen. Maar naarmate de set vorderde kreeg Forza Hoogland meer en meer grip op het spel en kon het toch nog vrij eenvoudig uitlopen naar een 25-19 setwinst. In de tweede set een duidelijk beter start voor de mannen van Jan Visser, die er al snel in slaagden om een 12-6 voorsprong op te bouwen. Maar naarmate de set vorderde werd het spel van Hoogland rommeliger en werden er veel onnodige fouten gemaakt, wat Nederhorst in de gelegenheid stelde om dichterbij te komen. Bij een stand van 22-18 leek voor Hoogland de set veilig te zijn, maar niets was minder waar. De gasten uit Nederhorst den Berg klampten aan en kregen zelfs de eerste setpunten die de ploeg echter niet wist te verzilveren. Uiteindelijk was het toch Hoogland dat met 29-27 ternauwernood de set wist binnen te slepen en daarmee op een 2-0 voorsprong kwam. Vanaf de derde set kende het spel van de ‘Forzianen’ meer overtuiging en was de weerstand van de gasten uit Nederhorst gebroken. Hoogland kwam in die derde set al snel op een comfortabele voorsprong die na slechts vijftien speeltijd uitmondde in een 25-18 setwinst. De vierde set was eigenlijk een kopie van de set er voor met een solide spelend Forza Hoogland dat in Erwin Keuning de absolute uitblinker kende. Met 25-15 ging niet alleen de setwinst naar de Hooglanders, maar eindigde ook de wedstrijd met een 4-0 winst wat niet alleen vijf punten opleverde maar tevens ook de koppositie in de eerste klasse. Trainer/coach Jan Visser:” Met uitzondering van de tweede set was het een wedstrijd waarin we domineerden en waarin we verreweg het betere van het spel hadden. Ondanks een mindere wedstrijd toch het maximale aantal punten en dat stemt mij zeker tot tevredenheid.”

Eenvoudige overwinning volleybalheren AMERSFOORT - Het eerste herenteam van volleybalvereniging Forza Hoogland boekte afgelopen zaterdag een eenvoudige overwinning in de streekderby tegen Nederhorst. In de eigen sporthal Nieuwland won de formatie van trainer/coach Jan Visser met 4-0 en nestelde zich door deze 5 punter alleen aan kop in de eerste klasse. door Huub van Aerssen

Dames Forza Hoogland - Zaanstad 2 (1-3)

De volleybaldames van Forza Hoogland deden het een stuk minder dan de heren en verloren voor de derde achtereenvolgende keer van ditmaal de nummer drie uit de regiodivisie, Zaanstad. Wilde Hoogland zicht houden op winst van deze partij, dan zou het van het begin af aan de druk bij de tegenstander moeten gaan leggen om op die manier de punten binnen te slaan. Maar al direct vanaf de eerste set was daar geen sprake van. Met name de servicedruk, normaliter een geducht wapen van de Hooglandse dames, liet het afweten, waardoor de ploeg van trainer/coach Harry van Surksum continu achter de feiten aanliep en de set dan ook met 20-25 aan Zaanstad moest laten. In de tweede set liet zowel de pass als de service het totaal afweten bij het thuisspelende Forza, waardoor in mum van tijd een pijnlijk setverlies (14-25) moest worden geïncasseerd. Vanaf de derde set een compleet ander Hoogland dat strijdlust toonde en liet zien dat het wel degelijk tot goed volleybal in staat is. In een set, waarin met name de buitenaanval van Hoogland het erg goed deed en waarin ook de servicedruk eindelijk eens goed tot uitdrukking kwam, kreeg Forza de eerste setpunten en werd in een spannende slotfase het eerste punt veilig gesteld (29-27). Voor het team van van Surksum bleef het echter bij deze ene opleving want in de vierde set zorgden een aantal persoonlijke fouten er voor dat Zaanstad niet alleen die set won (23-25), maar ook de wedstrijd. Met een negende positie op de ranglijst wordt het voor Forza tijd om de komende weken de punten binnen te slaan, teneinde al niet vroegtijdig in degradatiezorgen te raken. Komend weekend spelen de Forza dames in Amsterdam tegen Vanetie Casting Amsterdam, de nummer zeven op de ranglijst in de regiodivisie.

Heren Unicornus - Wilhelmina (1-3)

Voor het eerste herenteam van Wilhelmina stond afgelopen vrijdag de uitwedstrijd tegen Unicornus op het programma. Een op voorhand lastige wedstrijd tegen het team uit Spakenburg dat afgelopen seizoen degradeerde uit een hogere klasse en nu meedraait in de top van de eerste klasse. Wilhelmina werd door het coachende duo Henk Koelewijn en Tim van der Sanden het veld in gestuurd met de opdracht om direct veel servicedruk uit te oefenen. Unicornus liet zich daardoor echter niet van de wijs brengen en verdedigde zich prima tegen dit Amersfoortse wapen, wat resulteerde in een set waarin vaak lange rally’s werden gespeeld. In een waar gevecht om ieder punt werd uiteindelijk de set met minimaal verschil (23-25) door Wilhelmina binnen gehaald. Vanuit een “winning mood” werd begonnen aan de tweede set, waarin Unicornus ditmaal sterk begon en met uitstekend servicewerk snel kon uitlopen naar een 6-1 voorsprong. Een aantal wissels bij deze stand bracht wat rust bij de Amersfoorters die geleidelijk aan het ontstane gat wat konden dichten. Desondanks slaagde Wilhelmina er niet in om de achterstand om te buigen in een voorsprong, waardoor de Spakenburgse formatie met 25-22 winnaar werd van die tweede set. Met een aantal wisselspelers binnen de Amersfoortse gelederen begon Wilhelmina goed aan de derde set waarin het al vrij snel een voorsprong wist op te bouwen die in het verdere verloop van de set ook niet meer uit handen werd gegeven. Met goed spel en met regelmaat zeer fraai ogende rally’s werd een fanatiek tegenstribbelend Unicornus door Amersfoort murw gespeeld en ging de setwinst (25-22) verdiend naar de Wilhelmina heren. In de aansluitende vierde set was het verzet van de Spakenburgers gebroken, waarbij met name conditionele problemen de doorslag gaven. Met 15-25 ging deze set dan ook vrij eenvoudig naar Amersfoort dat daarmee ook een eindstand van 1-3 liet aantekenen. Door deze overwinning draait Wilhelmina mee in de top van de eerste klasse.

Dames SVU - Wilhelmina (0-4)

Net als bij de heren was er afgelopen weekend ook vreugde bij de Wilhelmina dames. In de uitwedstrijd tegen SVU (Studenten volleybal) Amsterdam, werd de volle winst binnengehaald en konden de Amersfoortse dames vijf punten aan hun totaal toevoegen, waardoor het team met dertien punten uit vier wedstrijden is terug te vinden op een meer dan verdienstelijke vierde positie op de ranglijst in de promotieklasse.

Heren 2 Landstede VCZ - AVV Keistad (4-0)

In de 1e divisie had het eerste herenteam van AVV Keistad niets in te brengen tegen het tweede team van de volleybalheren uit Zwolle. Met uitzondering van de derde set, waarin Amersfoort tot 22 punten kon aanhaken, gingen de overige drie sets ruim verloren tegen een van de titelkandidaten. De Keistad dames konden tegen US uit en in Amsterdam ook geen vuist maken en verloren met 1-3, waardoor zij terugzakten naar de 11e positie op de ranglijst.