Kruithof Makelaardij met vrouwelijke touch

5 november 2008 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Meer dan twintig jaar zit de Hooglandse Margaret Kruithof in het makelaarsvak. Haar ervaring deed ze op bij kantoren in Leusden en Amersfoort. Toen de ene na de andere makelaar in Hoogland verdween, zag ze haar kans schoon en startte, als eerste vrouwelijke makelaar in haar woonplaats, haar eigen makelaarskantoor.

In de Verenigde Staten kijkt niemand meer op wanneer de makelaar een vrouw is, sterker nog in dat land zijn de mannen sterk in de minderheid. Ook in Nederland groeit het aantal vrouwelijke makelaars de laatste tijd sterk. Kruithof: ,,Je hoort mij niet zeggen dat vrouwen beter zijn dan mannen, zeker niet. Maar de verkoop en de aankoop van een woning is een emotionele gebeurtenis en emoties is natuurlijk bij uitstek iets van het vrouwelijke geslacht. Kort gezegd, een vrouw houdt, zonder het zakelijke aspect uit het oog te verliezen, ook rekening met de emotionele kant.”

Het kantoor wordt gerund door Margaret Kruithof waarbij Julie Groen de binnendienst regelt. Juist die kleinschaligheid koestert Kruithof. ,,Onze deur staat altijd open, een warm welkom en een persoonlijke benadering daar houd ik van, daar kiezen mijn klanten ons om”, zegt ze. ,,Vooral in deze moeilijke markt is het belangrijk voor de verkoper en koper wanneer hij of zij weet dat je bij onze makelaardij een echt mens bent en geen nummer. Een goede open en eerlijke communicatie daar staat en valt de band tussen makelaar en klant mee, aldus Kruithof. ,,Een goede makelaar onderhoudt regelmatig contact met zijn klanten en dan heb ik het niet alleen over de terugkoppeling van een bezichtiging, dat is vanzelfsprekend. Juist als er een poosje niets gebeurt, is het belangrijk dat je het contact met de klant houdt.”

De woningmarkt is razendsnel veranderd van een verkopers- naar een kopersmarkt. Kopers hebben veel keus en er is veel aanbod. Mensen zijn voorzichtiger. De markt is stroperig, woningen staan langer te koop. Daarom is op dit moment juist de aankoopmakelaar van cruciaal belang. Door het grote aanbod van woning, zien kopers door de bomen het bos niet meer. Een aankoopmakelaar kan kopers daarbij van dienst zijn. Zij kunnen de klant helpen zoeken naar een voor hun beschikte woning, bepalen of men niet te veel betaalt, doen de onderhandelingen, kunnen de woning bouwtechnisch beoordelen en onderzoeken het financiële aspect. Ook voor deze dienst kan men bij Kruithof Makelaardij terecht.

u Kruithof Makelaardij

Kerklaan 4A

Hoogland

033 4 89 33 33

info@kruithofmakelaardij.nl

www.kruithofmakelaardij.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie