Winst voor dames Crackerjacks

5 november 2008 om 00:00 Nieuws

MERSFOORT - De basketbaldames van Crackerjacks behaalden afgelopen zondag in een zinderende wedstrijd een prachtige overwinning op de Zoebas uit Zoetermeer. In de eigen sporthal Rustenburg stond na het spelen van vier kwarten een 53-48 eindstand op het scorebord. Onder leiding van coach Nikol Snoeren gingen de Amersfoortse dames al direct in het eerste kwart fel en geconcentreerd van start. Desondanks kwam Crackerjacks niet verder dan een 13-14 achterstand. Ook het tweede kwart leverde de nodige spannende momenten op, wat na afloop van het tweede kwart resulteerde in een 25-27 voorsprong voor de Zoebas. Ondanks de twee verloren kwarten bleef het vertrouwen in een goede afloop aanwezig bij Crackerjacks, waarbij de dames in het derde kwart verdedigend een andere strategie toepasten die duidelijk effect had. Alhoewel Zoebas antwoordde met een press verdediging over het gehele veld, slaagde het er niet in om dit kwart naar zich toe te trekken en ging Crackerjacks bij het ingaan van het vierde en laatste kwart met 40-39 aan de leiding. In dit laatste deel van de wedstrijd was Crackerjacks zowel verdedigend als aanvallend veruit de meerdere, waarbij de Amersfoortse centers Marjolein Fransen en Daphne Reurslag veel rebounds pakten en de nodige scores produceerden. Zonder de controle over de wedstrijd te verliezen eindigde dit duel uiteindelijk in een verdiende overwinning voor Crackerjacks. Scores Crackerjacks: Daphne Reurslag 18, Siska van Apeldoorn 10, Vanessa Vis 8, Marjolein Fransen 7, Mandy Marchal 6 en Jos Booster 4.