Handbaldames onderuit

5 november 2008 om 00:00 Nieuws

De Amersfoortse dames handbalformatie stond voor aanvang van de wedstrijd op gelijke hoogte met de gasten uit Soest en was er dus alles aan gelegen om de punten in eigen huis te houden. Met Martine Eckmann tussen de palen en Ilse Schutte, nog steeds herstellende van een blessure op de bank, begonnen de dames van ASC ‘91 gecontroleerd en geconcentreerd aan de wedstrijd en moesten pas na vijf minuten speeltijd de eerste treffer incasseren. Maar luttele minuten later slaagde Carla van de Veer er in om met een prachtig schot de stand weer in evenwicht te brengen (1-1). Nadat BDC in de 12e minuut de 1-2 aantekende, was het korte tijd later wederom v/d Veer die de gelijkmaker in het netje poneerde. Martine Eckmann die een dijk van een wedstrijd speelde, moest na enkele fraaie reddingen kort voor het rustsignaal toezien hoe BDC weer op voorsprong kwam (2-3). Maar met nog 47 seconden op de teller slaagde ASC er in via een snelle uitbraak de aansluitende treffer te scoren, waardoor er werd gerust met een alleszins verdiende 3-3 gelijke stand. Alhoewel BDC in die eerste dertig minuten aanvallend het betere van het spel had, zat het verdedigend bij ASC goed in elkaar met een hoofdrol voor de puik keepende Eckmann. Al direct na aanvang van de tweede helft ging bij beide ploegen het tempo omhoog en was het de vraag hoelang ASC de snelle aanvallende acties van de dames uit Soest nog kon pareren. Na de 3-4 van BDC in de zesde minuut van de tweede helft ging voor Amersfoort langzaam de vermoeidheid een rol spelen en konden de bezoekers geleidelijk aan de voorsprong uitbreiden naar 3-6. Met name de snelle en trefzekere middenaanvalster van BDC zorgde voor veel verwarring in de Amersfoortse verdediging, die langzaamaan op wankelen stond. Maar ASC herpakte zich nogmaals en met name Marieke Gerth wist met haar snelheid nog de nodige druk op de verdediging van Soest uit te oefenen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd was het echter gebeurd met de Amersfoortse dames, waar de misverstanden zich opstapelden. BDC deed er qua tempo en qua fysiek een schepje bovenop en kon eenvoudig uitlopen naar een 6-9 voorsprong. Met nog een tiende treffer kort voor tijd was voor BDC de buit verdiend binnen en kon ondanks verlies ook ASC ‘91 terugblikken op een goede wedstrijd waarin het werkelijk alles had gegeven en verdedigend goed speelde, maar waar het met name aanvallend duidelijk tekort kwam. Dat de eindstand van 6-10 niet hoger was uitgevallen was zonder enige twijfel te danken aan het geweldige keeperswerk van de Amersfoortse goalie Martine Eckmann, die absoluut als ‘vrouw van de wedstrijd’ mocht worden bestempeld. Door het verlies van de Amersfoortse handbaldames zakte het team terug naar een vierde positie op de ranglijst in de derde klasse. Maar dat zal slechts van tijdelijke aard zijn!

ASC ‘91 komt in tweede helft tekort AMERSFOORT - In de tweede wedstrijd van de zaalcompetitie kwam ASC ‘91 in eigen huis tekort tegen het tweede team van BDC. Met name in de laatste fase van de tweede helft ging in dit handbalduel voor ASC ‘91 het licht uit en won de ploeg uit Soest toch nog vrij gemakkelijk met 6-10.