MIA strijdend ten onder tegen korfballers van Wit Blauw

29 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

MIA kwam fel uit de startblokken en al snel stond het 3-0. Vooral dankzij een ontketende Bobby Perrels die een puike wedstrijd speelde. Ruim een kwartier had MIA de wedstrijd volledig in handen, maar daarna stokte de score en kon de Kampense ploeg terugkomen in de wedstrijd. ,,Het gemis van Mark Siderius, die op de weg terug is van een blessure, merken we duidelijk”, aldus MIA coaches Coen Staal en Coen Wilders. Daarmee verklaren zij het grote manco van de ploeg: het weet op de beslissende momenten niet te scoren. De twijfelende houding van sommige aanvallers leidde er toe dat ook de rebound, normaal gesproken een sterk onderdeel van MIA, niet goed uit de verf kwam. Op slag van rust kwam MIA voor het eerst op achterstand (5-6). Na de thee bleek opnieuw dat MIA vooral vlak na rust vaak scherpte mist. Binnen vijf minuten kregen de Amersfoorters twee scores tegen en werd een gat geslagen van drie punten. Tegen deze achterstand vocht MIA de gehele tweede helft, maar zonder succes. Het eerste aanvalsvak bleef onder leiding van Perrels de duels winnen en pikte aardig wat punten mee, maar in het andere vak haalde eigenlijk alleen Ilse van Roijen opnieuw haar goede niveau. De coaches Staal en Wilders probeerden met twee wissels het tij te keren, maar deze omzettingen pakten verkeerd uit. Door de wissel van Maurice van Rossem bleek de rebound ernstig verzwakt, terwijl de invallers onvoldoende scherpte toonden. Wit Blauw kon daardoor de wedstrijd geroutineerd uitspelen. Door slechts drie winstpartijen in acht wedstrijden, staat MIA maar nét boven de degradatieplaatsen. Maar de concurrenten om handhaving verloren ook, waardoor MIA de kleine voorsprong van 1 punt behoudt. Wilders vooruit kijkend: ,,De zaal competitie moeten we gebruiken om een team te bouwen. Dat kan ook nu bijna alle spelers weer fit zijn. Langzaam moet het goede gevoel terugkomen, samen met betere resultaten. Als ons dat lukt, kunnen we nog een mooi seizoen tegemoet gaan.” Wat dat betreft mag MIA een voorbeeld nemen aan VIKO, dat na een goede zaalcompetitie, op het veld alsnog derde werd.

AMERSFOORT - Ook al kon MIA het tempo van Wit Blauw lang volgen, toch gingen de Amersfoorters afgelopen zaterdag met 12-15 op eigen terrein strijdend ten onder. Ondanks deze verliespartij lijkt MIA toch op de goede weg voor het vervolg van de competitie. Na vele wisselingen trainde de ploeg afgelopen week voor het eerst op volle oorlogssterkte en dat was zaterdag op het veld direct te zien.