Winst voor handbaldames ASC ‘91 in derby tegen LHV

29 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De thuisploeg ging goed van start en opende deze streekderby met een gave treffer. ASC speelster Carla van der Veer maakte kort daarop al weer de gelijkmaker, waarna de wedstrijd lange tijd in evenwicht bleef mede door goed keeperswerk van Martine Eckmann. Maar weer was het Leusden dat een voorsprong nam die overigens niet lang stand hield want Petra van der Broek zorgde kort daarop voor de aansluitingstreffer, waardoor beide ploegen weer in evenwicht waren. Maar via een aantal break outs liep de jonge en snelle ploeg uit Leusden uit naar een 6-2 voorsprong, die zelfs werd uitgebreid naar 8-3. Toch kon Amersfoort in de laatste minuten voor rust nog wat terug doen en met doelpunten van Angeline Nederlof, Carla van der Veer en Petra van der Broek, werd er gerust met een stand van 8-6. Na de thee wist ASC ‘91 de snelheid uit de Leusdense ploeg te halen en werd er lange tijd door beide teams niet meer gescoord. Halverwege de tweede helft bracht Nederlof de stand terug tot 8-7, maar een door LHV benutte strafworp gaf weer een verschil van twee punten.

AMERSFOORT - Afgelopen zondag vond in sporthal de Korf in Leusden de handbalontmoeting plaats tussen de eerste damesteams van LHV en ASC ‘91. In een zinderende wedstrijd kwam na twee keer dertig minuten de Amersfoortse handbalformatie als winnaar uit de bus (9-10), waarbij ervaring een grote rol speelde.

Een aantal tijdstraffen aan Leusdense zijde deed de wedstrijd kantelen waarbij aan Amersfoortse zijde Miranda Schoonderbeek, Anja van ‘t Westeinde (strafworp) en Petra van der Broek de eindstand bepaalden op 9-10. Een verdiende overwinning voor de ploeg uit Amersfoort.

Heren Westsite 3 - ASC ‘91 (24-15)

Het eerste herenteam van ASC ‘91 trad voor de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie aan tegen Westsite uit en in Amsterdam. Door sterk keeperswerk van Amersfoort goalie Nico van Dijk en geconcentreerd verdedigen van het gehele team, wist ASC ‘91 zelfs een voorsprong van 7-10 op te bouwen.

Maar nadat voor rust Amsterdam die voorsprong al had omgebogen in een achterstand, speelde het de wedstrijd rustig uit en was Westsite voor ASC een maatje te groot.