Miss Utrecht is Amersfoortse

29 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

,,Ik had echt niet verwacht dat ik het zo ver zou schoppen”, is de eerste reactie van de Amersfoortse schone. Akkoyun is 23 jaar oud en woont in Nieuwland. Haar ‘roots’ liggen in Turkije, hier is ook haar modellenwerk begonnen. ,,Mijn ouders komen uit Turkije, maar zelf ben ik een geboren en getogen Amersfoortse”, legt ze meteen uit. ,,Zoals veel meiden wilde ik al tijdens mijn jeugd model worden. Ik dacht altijd dat het bij een droom zou blijven, en momenteel studeer ik ook nog steeds rechten in Amsterdam.”

‘Als ik win, maak ik zeker ook mijn studie af’ NIEUWLAND - De kans bestaat dat de titel ‘Miss Nederland 2008’ naar een Amersfoortse gaat. Deniz Akkoyun won op 12 oktober de titel ‘Miss Utrecht’. Op 30 november strijdt zij samen met de andere elf provinciale winnaressen om de felbegeerde nationale titel. Momenteel bevindt ze zich in het zonnige Alanya, Turkije, waar ze samen met haar concurrentes speciale workshops voor de finale volgt.

door Peter Koelewijn

Tijdens een uitwisselingsproject in Turkije voor haar studie, deed Akkoyun mee aan haar eerste modellenwedstrijd. ,,Ik moest eerst overgehaald worden en heb uiteindelijk ook niet gewonnen”, vertelt ze. ,,Wat me wel opviel, was dat sommige meiden echt gebrand waren op een overwinning en elkaars bloed konden drinken. Ik denk niet dat ik dergelijke praktijken tijdens de Miss Nederlandverkiezing zal meemaken. De concurrentes die ik al heb ontmoet, leken me aardig.” Uiteindelijk werd ze overgehaald om mee te doen aan de provinciale missverkiezing. ,,Een schoonzus van een vriendin van mij werkt mee aan de organisatie. Zij gaf me de tip.”

Akkoyun weet vooraf nog niet wat haar te wachten staat in Turkije. Alles wat ze weet komt van enkele informatieblaadjes af. In ieder geval zullen de workshops plaatsvinden in een vijfsterrenhotel. Ze zal, samen met de andere deelneemsters, lessen krijgen in onder andere looptechnieken, spreekvaardigheid en media-etiquette. De bekende badpakronde zal dit jaar niet tijdens de show zelf worden opgenomen. In plaats daarvan worden ze van te voren opgenomen op een Turks strand en tijdens de verkiezing aan de jury getoond. ,,De Nederlandse herfst inruilen voor de Turkse is natuurlijk een geweldig idee”, aldus Akkoyun.

Voormalige deelneemsters van de Miss Nederlandverkiezing, zoals Tooske Ragas-Breugem, Sonja Silva en Irene van der Laar, zijn momenteel nog steeds bekende Nederlanders. De nieuwe Miss Utrecht durft (nog) niet te roepen dat ze gaat winnen. Ze weet überhaupt niet of ze door wil gaan met modellenwerk. Akkoyun: ,,Ik weet dat er heel veel deuren voor me opengaan als ik eventueel win, maar ik zou ernaast ook mijn studie willen afmaken. Niet dat televisie en zo me niet leuk lijkt. Integendeel zelfs, maar dan wil ik later liever aan de andere kant van de camera staan. Iets in de organisatie lijkt me wel wat. “

Het verblijf in Alanya duurt ongeveer een week. De finale van de Miss Nederlandverkiezing zal zondag 30 november worden opgenomen in Studio 21 bij Hilversum. Dit jaar wordt er extra groot uitgepakt vanwege het 20-jarig jubileum van de verkiezing. ,,Ik weet niet precies wat er allemaal georganiseerd wordt”, geeft Akkoyun toe. ,,Alleen de grote lijnen. Geeft niet hoor, ik laat het lekker allemaal gebeuren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie