Periodetitel voor Nieuwland

25 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Aan één punt hadden de zaterdagvoetballers van Nieuwland zaterdag genoeg om het eerste feestje in het seizoen 2008/2009 te kunnen vieren. De Amersfoorters lieten er in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SVM ook geen gras over groeien. Zij wonnen het duel gedecideerd met 0-3 waardoor de eerste periodetitel voor de nog ongeslagen koploper een feit is. De schutters in Maartensdijk waren Frank van de Ven (0-1), Marlon Gouverneur (0-2) en Patrick van de Lagemaat (0-3). Door de winst heeft de keistedelijke derdeklasser een comfortabele voorsprong van zeven punten op de naaste concurrent opgebouwd.

Cobu Boys, de tweede Amersfoortse derdeklasser in de zaterdagcompetitie, had bijna een feestje kunnen vieren. De formatie van trainer Jeroen Jooren kreeg na de winst (3-0) thuis op concurrent De Meern te horen dat TOV, de derde kanshebber op het eerste periodekampioenschap, op de valreep van Nita had gewonnen. Daardoor moeten de Amersfoorters nog een week geduld hebben om de eerste prijs in dit seizoen te kunnen pakken. De koploper in 3C hield de trouwe aanhang zaterdag lang in spanning. Pas in de laatste twintig minuten wist de thuisploeg het net van De Meern te vinden. Voor de drie treffers zorgden Denny Kwakman (0-1), Simon Wetzel (0-2) en Dennis van Westerlaak (0-3).

CJVV beleefde zaterdag een offday in Soest. De tweedeklasser kreeg van VVZ'49 een gevoelig pak slaag: 4-0. Na een kwartier moesten de zwak en onzeker acterende Amersfoorters al het eerste doelpunt incasseren. Nummer twee volgde een minuut of tien later: 2-0. Ook in de tweede helft kon CJVV geen potten breken en moest de ploeg nog twee tegentreffers toestaan: 4-0.

Vierdeklasser De Posthoorn domineerde tegen VSC bijna de gehele wedstrijd maar zag geen kans de drie punten mee naar huis te nemen. Met een remise (0-0) deden de Amersfoorters zichzelf duidelijk tekort. Zij kregen erg veel kansen maar lieten die allemaal onbenut.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie