Drie lokale clubs bekeren verder

19 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Voor drie lokale clubs (CJVV, Hoogland en Amsvorde) is het bekeravontuur nog niet voorbij, voor Hooglanderveen en VVZA echter wel.

CJVV - Geinburgia 8-1

Tweedeklasser CJVV liet zich zaterdag op eigen veld niet verrassen door Geinburgia, de nog ongeslagen koploper in de vierde klasse F. Binnen tien minuten hadden de Amersfoorters een 2-0 voorsprong genomen. Na doelpunten van Martijn van Holland en Jan Vinke bepaalde Gert van Assen met twee treffers de ruststand op 4-0. In de tweede helft volgden nog doelpunten van Paul Richard (3) en Peter van Rijn.

Veenendaal - Hoogland 2-6

Hoogland was in Veenendaal ook productief. De Hooglanders speelden niet best maar zij scoorden wel zes keer. Voor rust was Kevin Heideveld twee keer met een kopbal succesvol: 0-2. Net na de pauze kon de thuisclub iets terug doen. Al snel bracht Florian Lammers (strafschop) het verschil weer op twee treffers: 1-3. De Veenendalers brachten met een tweede doelpunt de spanning terug. Lang duurde de vreugde niet voor de thuisploeg. Mike Junger (2-4), Heideveld (2-5) en Willem Eybergen (2-6) velden het definitieve vonnis over de zesdeklasser.

Amsvorde - Baarn 3-0

Vanuit zijn vakantieadres in Turkije zal Fillie Kraak, trainer van vierdeklasser Amsvorde, met genoegen de uitslag van het duel tegen het in dezelfde klasse acterende Baarn hebben vernomen. Na een half uur opende Eelco Daemen de score voor de Amersfoorters die voor en na rust diverse kansen om zeep hielpen. In de tweede helft volgden nog doelpunten van Jeffrey van de Wijngaard en Daemen.

De Meern - VVZA 2-0

De wedstrijd tegen De Meern leverde vierdeklasser VVZA, ondanks de nederlaag, het bewijs dat de Amersfoortse ploeg een tweedeklasser goed partij kan bieden. De gasten kregen voor hun goede spel ook de complimenten van de gastheren maar zij stonden zondag na 90 minuten wel met lege handen door doelpunten in de 44e en 60e minuut (uit een dubieuze strafschop): 2-0.

Hooglanderveen - Omniworld 0-6

Tegen hoofdklasser Omniworld wist vierdeklasser Hooglanderveen de schade te beperken. De thuisclub hield na de 0-1 lang stand en moest pas vlak voor rust twee treffers incasseren: 0-3. Ook in het tweede bedrijf bood Hooglanderveen de gasten goed partij en kwam de eindstand van 0-6 pas in de slotfase tot stand.