Korfballers MIA verliezen verdiend van koploper Viking

15 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Voor de zesde opeenvolgende wedstrijd speelde MIA noodgedwongen in een nieuwe basisopstelling. Na de eveneens verloren wedstrijd tegen Hellas ‘63 de week er voor, moesten Mark Siderius en Eline van Ballegoijen geblesseerd afhaken. Hun vervangers Maurice van Rossum en juniore Sanne Mast speelden prima, maar juist de bepalende scorende spelers gaven deze keer niet thuis. De MIA-nezen hadden de gehele eerste helft dan ook moeite met het vinden van het mandje, mede doordat een lange Viking heer met zijn 2.03 m het spel van MIA goed wist te ontregelen. ,,Dat vergt geconcentreerd spel, het schot uitstellen en de juiste mensen in stelling brengen”, aldus Staal. Door onnodig balverlies en slecht afronden duurde het meer dan een kwartier voor dat MIA de juiste speelwijze hanteerde. Met name Maurice van Rossum ging voor in de strijd en probeerde het team op te zwepen. Veelzeggend was dat hij - als rebounder - met twee doelpunten topscorer werd aan MIA zijde. Hoewel ook Viking niet goed speelde, wist zij toch enkele malen van afstand te scoren, waardoor het bij rust 1-5 was. De tweede helft was er eentje met twee gezichten. Viking korfbalde zich ontspannen en met speels gemak naar een ruime overwinning, terwijl MIA onverminderd doormodderde. Alleen het aanvalsvak van Remco van Woudenberg probeerde zich met een positieve instelling de wedstrijd in te knokken en slaagde daar ook gedeeltelijk in. Groot was het contrast met het tweede aanvalsvak dat futloos speelde en gefrustreerd raakte. Dankzij invalster Anne Bulsink verbeterde het spel, maar ook zij kon het tij niet keren. Het verschil liep op naar een 15-7 eindstand, een score die het verschil in het veld goed weergaf. Scores MIA: Maurice van Rossum 2, Remco van Woudenberg 2, Bobby Perrels 1, Annemieke van den Bovenkamp 1 en Ilse van Rooijen 1.

AMERSFOORT - ,,We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen”, illustreerde MIA coach Coen Staal het verlies afgelopen zaterdag tegen Viking (15-7). De Amersfoortse korfbalformatie is nu afgezakt naar een degradatieplaats en zal zich de komende weken moeten gaan oprichten om niet verder in de problemen te komen. ,,We spelen op dit moment minder tegen onze tegenstander en meer tegen tegen ons zelf”, aldus Staal.