Matig spel Forza Hoogland

8 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Alhoewel Forza een “makkelijke” middag tegemoet leek te gaan, bleek al snel het tegenovergestelde. De eerste set ging dan wel met 25-18 naar de Hooglanders, maar van enig overwicht was absoluut geen sprake. Het matige spel van Forza werd dan ook in de tweede set door Voleem, dat hard knokte voor elk punt, afgestraft waardoor die set in de slotfase met 24-26 werd gewonnen door de gasten uit Eemnes. Een aantal wissels aan Forza zijde bij aanvang van de derde set, leverde niet het gewenste resultaat. Daar waar het team van coach Jan Visser bleef grossieren in fouten, kwam Voleem steeds beter in het spel en wist door goed service werk een bescheiden voorsprong op te bouwen. Wat de Hooglanders ook probeerden het was allemaal ver beneden de maat met als gevolg setverlies (21-25) en een 1-2 achterstand. Pas in de vierde set begon het ervoor de thuisploeg wat beter uit te zien en werd het spelniveau wat opgekrikt. Al snel werd duidelijk dat Voleem het hogere speltempo van de Hooglanders niet kon volgen, waardoor die vierde relatief eenvoudig naar Forza ging (25-13) en een vijfde set de beslissing moest gaan brengen. Pas tegen het eind van die set liet Hoogland zien dat het meer in huis heeft, dan dat het tot op dat moment had laten zien. Met 15-9 werd dan ook de eindstand bepaald op 3-2 winst voor de thuisploeg. Coach Jan Visser:” We hebben een groot deel van de wedstrijd ver onder ons kunnen gespeeld met ongeconcentreerd en zeer matig spel. Lange tijd zat er aanvallend en verdedigend absoluut geen lijn in en stapelden de fouten en slordigheden zich op. Ondanks het feit dat de laatste anderhalve set een beter spelend Forza liet zien, kan ik absoluut niet tevreden zijn over het vertoonde spel. Gewoonweg vanuit onze kant een matige vertoning die we ons absoluut niet kunnen permitteren.”

Krappe winst volleyballers in vijfsetter AMERSFOORT - Het eerste volleybalherenteam van Forza Hoogland, won weliswaar afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen nieuwkomer in de eerste klasse Voleem uit Eemnes (3-2), maar kon in sporthal Nieuwland eigenlijk geen moment overtuigen.

Heren Keistad 5 - Wilhelmina (1-3)

Afgelopen vrijdag werd in sporthal Midland de stadsderby in de eerste klasse gespeeld tussen het vijfde team van Keistad en stadgenoot Wilhelmina. Laatstgenoemd team, dat een goede voorbereiding kende, begon vol goede moed aan dit treffen. Onder de bezielende leiding van coach Henk Koelewijn werd al direct vanaf het eerste fluitsignaal vol op de aanval gespeeld en werd met een goede servicedruk en prima rally’s het Keistad team onder druk gehouden, wat dan ook een setwinst van 21-25 opleverde. Alhoewel ook in de tweede set Wilhelmina de touwtjes in handen bleef houden, was van enige overtuiging nog geen sprake. Keistad kon lange tijd goed bijblijven en maakte het de gasten erg lastig. Pas in de laatste fase van die set slaagde Wilhelmina er in om Keistad af te troeven, waardoor met 22-25 ook die set naar de bezoekers ging. In de derde set wilden de gastheren laten zien dat ook zij tot goed en gedreven volleybal in staat waren. Er werd door Keistad om iedere bal gestreden en ook de rally’s leverden het gewenste resultaat op. Bij Wilhelmina ontbrak het in die fase aan concentratie en afwerking en mede door een mindere passing konden ook de aanvallers niet meer goed in stelling worden gebracht. Met 25-21 gin die set dan ook terecht naar Keistad. Ook in de vierde set bleef het gelijk opgaan tot 10-10. Daarna herpakte Wilhelmina zich en met goede opslagbeurten van Rob Faber en Jan Groot, werd Keistad onder druk gezet en kwam het er aanvallend niet aan te pas mede door sterk blokkerend werk van Reinier van Gent aan Wilhelmina zijde. Een setstand van 14-25 en een 1-3 overwinning was het gevolg. Komend weekend wederom een derby voor Wilhelmina, waar in eigen huis Keistad 4 de tegenstander zal zijn.

Dames Keistad - Zaanstad 2 (3-2)

Het eerste damesteam van AVV Keistad ontving afgelopen zaterdag het sterke Zaanstad 2 met een aantal ervaren krachten in de ploeg. Net als de week er voor ging Keistad ook nu weer goed van start. Met veel servicedruk verraste het Zaanstad en ging al snel aan de leiding. Ondanks dat de bezoekers tegen het einde van de set naderbij kwamen, bleef Keistad de voorsprong behouden en won met 25-23. In de tweede set lieten de bezoekers zien dat ze wel degelijk goed kunnen volleyballen. Dit in combinatie met individuele fouten aan Keistad zijde leverde setwinst op voor Zaanstad (18-25). De derde set was een kopie van de set ervoor. De thuisploeg liet hier en daar wat steekjes vallen - fouten op het gebied van passing en service - waardoor Zaanstad ook die set won met 25-19 en daarmee een 1-2 voorsprong nam. In de daaropvolgende vierde set leek Keistad te zijn herboren. Spelverdeelster Femke Beijer startte met een goede serviceserie waardoor de Keistedelingen al direct een grote voorsprong wisten op te bouwen, Een voorsprong die ook niet meer uit handen werd gegeven en een vijfde set de beslissing moest gaan brengen. In die beslissende set deed Keistad wat het moest doen en won niet alleen de set, maar tevens deze wedstrijd in de regiodivisie met 3-2.