Geslaagd Oktoberfest Hooglanderveen

8 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Het Oktoberfest startte ’s morgens om 10 uur met een rommelmarkt op het voorterrein bij de werkplaats. Tegelijkertijd werden veel loten verkocht voor het ‘Rad van Fortuin’ waaraan ’s avonds voor en tijdens het eten gedraaid zou worden. Het rondkijkende publiek zocht of er tussen alle koopwaar nog iets van haar gading bij was. Ook de majorettes van Animato verzorgden een optreden. De opbrengst van de rommelmarkt en loterij komt ten goede aan Showband Animato. Het eindbedrag van de rommelmarkt en loterij is nog niet bekend gemaakt.

Samenwerking VeenPower en Showband Animato HOOGLANDERVEEN - Tijdens de zonnige zomerbraderie in Hooglanderveen liepen de Heidi’s en Peters in al vol ornaat rond om reclame te maken voor het bruisend Oktoberfest. Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, de voormalige werkplaats en opslagruimte van Van Bekkum aan de Heideweg was het toneel van een gezellige rommelmarkt, een sportieve zeskamp en een gezamenlijk en gezellig eet- en feestgebeuren. Jongerenvereniging VeenPower organiseerde het geheel in samenwerking met Showband Animato.

door Tim van der Hammen

Teamkamp

’s Middags was het de beurt aan de Teamkamp. Vijf enthousiaste ploegen (van zowel volwassenen als jeugdige deelnemers) lieten zich van hun beste kant zien. Onderdelen als samen op een paar ski’s lopen, een storm- en hindernisbaan, een klimtoren, een levend tafel voetbal en klauteren over twee buizen over de sloot betekenden een ware uitdaging voor de deelnemende ploegen. Iedereen werkte zich in het zweet, meedoen was belangrijker dan winnen.

Sandra Jonker, voorzitter van VeenPower: ,,Het was prima weer voor de buitenactiviteiten, afgezien van een paar regenspatjes. Tijdens de Teamkamp liepen sommige deelnemers slechts in een T-shirt of zelfs op blote voeten.”

’s Avonds traden de Heidi’s en Peters nog samen op. Onder het genot van een biertje en het eten van Bratwurst, Schnitzel, Hamburger, Kartoffeln en Salat was de stemming opperbest. De toepasselijke blaasmuziek van het Amersfoorts dweilorkest ‘IJgenwijs’ bracht het geheel in de juiste sfeer. De vrijwillige koks werkten zich in het zweet om iedereen van lekker eten te voorzien. Ruim 360 Veners zaten met elkaar aan tafels te eten.

Pastoor

,,Wat ik erg leuk vond was dat pastoor Pauw ook bij het eten aanwezig was”, vertelt Sandra, ,,de pastoor was weliswaar uitgenodigd, maar ik vond het een eer en een verrassing dat hij er ook bij was. Een eregast. Pastoor Pauw is pas sinds december vorig jaar in Hooglanderveen, maar mengt zich prima tussen de Veners. Hij voelt zich blijkbaar thuis.”

‘Leuke dag’

De Wintersportparty en après-ski. Met een optreden van De Zware Jongens en ook van de partij was zanger Jan Joost. De ‘eigen’ Veens Dj’s Jeroen en Michael lieten van zich horen. Het feest vormde een waardige afsluiting van een gezellige en geslaagde dag.

,,Het was een geweldig leuke dag”, vat Sandra samen, ,,iedereen is zeer tevreden over het verloop van het Oktoberfest.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie