Hondenhotel Hoefseweg legaliseren

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

ZIELHORST - B en W willen het hondenhotel aan Hoefseweg 3 en 5 legaliseren. De bezwaren van 85 omwonenden aan Erasmusstraat en Homerusstraat tegen het hondenhotel worden niet overgenomen. Om het hondenhotel te legaliseren, is een vrijstelling van het bestemmingsplan nodig.

Het hondenhotel was al drie jaar in bedrijf, maar was nooit aangemeld bij de gemeente. Omwonenden klaagden over geluidoverlast en eisten dat de gemeente handhavend zou optreden. Naar aanleiding van de klachten werden twee hoorzittingen gehouden. B en W vinden dat er goede argumenten zijn om het hondenhotel open te houden. Voorwaarde is wel dat de overlast wordt beperkt voor de inwoners van Zielhorst.

De gemeente vindt geluidhinder van honden op een bedrijventerrein overdag acceptabel. De gemeente vindt dat het hondenhotel stedenbouwkundig en milieutechnisch inpasbaar is.

Burgers worden niet onevenredig in hun belangen getroffen door de aanwezigheid van een hondenhotel, vinden B en W. ,,Met het aanpassen van de openingstijden tot overdag tijdens werkdagen is bereikt dat de overlast beperkt wordt in tijd, op uren overdag waarop het niet onredelijk is om enige overlast te dragen.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie