Prima start Keistadheren

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Het Apeldoornse Alterno, dat afgelopen seizoen in de top van de eerste divisie meedraaide, was naar Amersfoort afgereisd met de intentie om te winnen en gaf direct vanaf het eerste fluitsignaal vol gas. Maar Keistad, dat onder de nieuwe trainer Han Lammers een goede voorbereiding kende, liet zich niet van de wijs brengen en wist met veel strijdlust en de juiste mentaliteit de eerste set winnend af te sluiten. In de 2e set kende dit volleybalgevecht een bizar verloop, waarin AVV Keistad in de slotfase liet zien dat het geenszins van plan was om de set uit handen te geven. Met 34-32 ging dan ook deze set, volkomen verdiend naar de promovendus. Ook in de daaropvolgende derde set (wederom winst in de slotfase) liet AVV Keistad zien dat het een ploeg is waar in de competitie rekening mee dient te worden gehouden. Dat de vierde en laatste set verloren ging (16-25) mocht voor AVV Keistad de pret niet drukken. Een geweldig eerste optreden van de keistedelingen in de eerste divisie was een feit en beloofd de komende maanden het nodige volleybalspektakel. Komend weekend wederom een thuiswedstrijd voor de volleybalheren in de eigen sporthal Midland , waar Bedum de tegenstander zal zijn.

Volleybal eerste divisionist overtuigend AMERSFOORT - De openingswedstrijd in de volleybalcompetitie 2008-2009 kende voor het eerste herenteam van AVV Keistad een goede start. De heren die dit jaar uitkomen op het twee na hoogste niveau zetten direct de toon en wonnen de thuiswedstrijd tegen DROS/Alterno met 3-1.

door Huub van Aerssen

Dames AVV Keistad - StamSovoco (1-3)

Het eerste damesteam van AVV Keistad, dit seizoen onder leiding van trainer/coach Loek Lablans, kende op veel plaatsen nieuwe gezichten. Naast de vertrouwde gezichten van Femke Beijer, Annemarie Hillert, Bianca Rouwhorst en Marieke Corba, was het team aangevuld met jeugdspeelsters Eva Hilhorst en Eline van Oostroom, Carlijn van Bergen (D2) en de nieuwe gezichten Margot van Wermerskerke, Robine Masselink en Shanon van den Heuvel. Na een gedegen voorbereiding trof de ploeg in het eerste treffen al direct een zware tegenstander. Toch wist Keistad vanaf het begin goed partij te geven. Enthousiast en met prima servicedruk sloot de thuisploeg dan ook de 1e set winnend af (25-23). Alhoewel de 2e set dezelfde kant leek op te gaan en Keistad het betere van het spel had, was het toch Sovoco dat de set met 26-28 naar zich toe wist te trekken. Ook de derde set leverde, ondanks gedegen tegenstand aan Amersfoortse zijde, niet het gewenste resultaat op en ging ook die set met 22-25 naar Soest. Het meer ervaren Sovoco had in de laatste set het betere van het spel, waardoor met 14-25 niet alleen de 4e set, maar ook de wedstrijd voor de dames van AVV Keistad gewonnen werd. Alhoewel er voor Keistad meer had ingezeten, gaf de ervaring van de Soestenaren in deze de doorslag.

Dames US - Forza Hoogland (1-3)

De volleybaldames van Forza Hoogland traden in het eerste competitieduel aan tegen US uit en in Amsterdam. Alhoewel het Amersfoortse team onder leiding van trainer/coach Harry van Surksum de wedstrijd goed begon, wist het toch maar een puntje mee naar Keistad te nemen. Met 25-21, 21-25, 25-16 en 25-21, was Amsterdam de promovendus in de regiodivisie net de baas. Forza, dat dit seizoen met drie speelsters minder speelde ten opzichte van afgelopen jaar, reisde naar Amsterdam af met maar zeven dames, temeer daar ook Dorien Kok en Liesbeth van ‘t Klooster verhinderd waren. Alhoewel Hoogland de 1e set overtuigend begon, kon het in de slotfase niet voorkomen dat US de set won. In de 2e set waren de rollen omgedraaid en speelde Forza met een goede pass het US blok helemaal dol, waardoor deze set naar de bezoekers ging. Een gemis aan scherpte en een goede pass in de 3e set stonden aan de basis van verlies , waarbij ook de wisselmogelijkheid marginaal was. In de vierde en laatste set liet aan Hooglandzijde met name de buitenaanval het afweten, waardoor het in de eindfase wederom tekort schoot en de wedstrijd met 1-3 verloor. Komend weekend in sporthal Nieuwland de thuiswedstrijd tegen Spaarnestad.

Heren Wilhelmina - Omniworld 3 (4-0)

Afgelopen seizoen bleek Almere al een lastige tegenstander voor de thuisspelende Wilhelmina heren. En ook nu leek Omniworld naar Amersfoort te zijn afgereisd om de punten binnen te halen en leek het wel of Wilhelmina daar in eerste instantie wat nerveus van werd. Al snel in de 1e set kwam Almere op een 0-5 voorsprong maar door een aantal goede opslagen van Maarten Wispelweij wist Wilhelmina de set toch nog winnend af te sluiten (26-24). In de 2e set werden de bezoekers met goed aanvalsspel en een hoge servicedruk weggespeeld en ging die set met 25-9 naar Amersfoort. Ook in de daaropvolgende set was het de thuisploeg die het spel dicteerde en met 25-18 Omniworld het nakijken gaf. Jan Pieter Hooghuis wist uiteindelijk in de 4e set op overtuigende wijze het laatste en winnende punt binnen te slaan.