Geschenken naar Roemenië

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Knuffels, bordspellen, maar ook gasfornuizen, weefgetouwen en een snijmachine die niet zou misstaan in een slagerij. De kartonnen dozen zijn allemaal netjes dicht getaped en als Lego-stenen in het laadruim van de vrachtwagen gestapeld. ,,De voorgaande keren waren er nog meters over in de vrachtwagen”, vertelt Jan Nieuwenhuis. ,,Deze keer moeten we echter elke centimeter benutten die we hebben.”

‘Sponsors verdienen alle lof hiervoor’ AMERSFOORT - Met een volgeladen wagen vertrokken Richard Schouten en Jan Nieuwenhuis woensdagmiddag 24 september. Hun bestemming: Roemenië. Daar brengen ze spullen van alle soorten en maten naar onder andere een woonboerderij voor daklozen en een kindertehuis voor gehandicapten.

door Peter Koelewijn

Medewerkers van het initiatief lopen af en aan. De lunchpauze is net geweest en was van korte duur. Overal liggen nog zakken en dozen die de vrachtauto in moeten. Het is de derde keer dat Motiva Straatadvocaten het voor elkaar krijgt om zoveel spullen naar Roemenië te sturen. Enkele jaren geleden deden medewerkers mee aan een Europees liefdadigheidsproject, genaamd ‘LIVE Learning In Voluntary Experience’. Ze reisden toen naar Roemenië toe om kennis en ervaringen uit te wisselen met de bevolking. Zo kwamen ze in aanraking met het Primavara-centrum, dat onderdak bood aan gehandicapte kinderen.

In totaal worden vijf liefdadigheidsinstellingen bevoorraad met de goederen. Nieuwenhuis: ,,Dank vooral mij niet, want ik heb hier alleen maar plezier van. Het zijn de sponsors die alle lof verdienen. Vooral Gert Kreyne van Automidland, want hij betaald voor alle brandstof. Maar wij bedanken alle sponsors voor hun steun en vertrouwen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie