Schilderijen van Remco Koning in Minimuseum

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In het Minimuseum in het Kringloopcentrum aan de Zwaaikom 21 zijn tot en met eind november schilderijen te zien van de Amersfoortse kunstenaar Remco Koning uit Vathorst.

Remko Koning (43) heeft zich van jongst af aan al bezig gehouden met tekenen van stillevens en portretten. Sinds 2005 geniet hij opleidingen op de 'Academie voor Beeldende Kunsten' te Laren. Eerst de richting Schilderen (Eigen Stijl) en later Tekenen en Schilderen beiden onder regie van de meester Lex Goes. Sindsdien houdt Remko zich ook bezig met het schilderen van figuratieve kunst op grote doeken. Deze levensgrote schilderijen onderscheiden zich door de grote portretten en silhouetten van onder andere kinderen en volwassenen. Volgens Remko moeten schilderijen een verhaal hebben, spannend of juist prikkelend zijn, vraagtekens oproepen en je blik vangen.

In het Minimuseum is een portret te zien van een deel van een pasfoto van een Cambodjaanse jongen die gevonden is bij de Tuong Sleng gevangenis in Phnom Penh. Deze pasfoto's werden genomen van alle gevangen die deze gevangenis inkwamen. Niemand heeft deze gevangenis overleeft tijdens het regime van Pol Pot. Het schilderij toont de angst in de ogen van dit jongetje die je niet meer los laat.

Het Minimuseum is misschien wel het kleinste museum van Nederland. Het is een plek waar kunstenaars uit de regio op kleine schaal de gelegenheid krijgen om op een onverwachte plek aan de weg te timmeren. Onverwacht, want het museum is gevestigd in het Kringloopcentrum Amersfoort.

De tentoonstelling is tijdens openingsuren te bekijken. Dat is dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur, op maandagen van 13.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Zie ook: www.kringloopcentrumamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie