Signatuur: modern en flexibel

29 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

,,De meeste van onze collega’s doen alles via het internet. Dat is niet onze stijl. Een huis kopen of verkopen is een emotionele gebeurtenis, dan kan je niet volstaan met alleen virtueel contact. Je moet elkaar ontmoeten tenminste eenmaal face to face staan. Zonder dat is er geen klik, geen vertrouwen. Bij ons geldt, Brics and Clicks. Daarom kom ik altijd eerst langs om de mensen te leren kennen, hun wensen, hun woning. Pas daarna bakenen we de terreinen af.”

AMERSFOORT - Iedere makelaar heeft een eigen stijl, Signatuur houdt van maatwerk en geeft daarmee iedere klant die makelaar die bij hem of haar past. Gert-Jan Kreikamp weet dat klanten een flexibele makelaar waarderen. ,,Signatuur gaat voorbij aan de traditionele makelaarsdienstverlening. We zijn buitengewoon flexibel. De consument kiest zelf van welke dienst hij gebruik maakt. Natuurlijk zijn wij daarin niet de enige maar we zijn wel de enige die die diensten in persoon aanbiedt.”

De cliënten van Signatuur kiezen in overleg met Kreikamp wat ze zelf doen en wat ze de makelaar laten doen. ,,Iemand die van zijn vak inkoper is, kan prima zelf onderhandelen, een jurist doet waarschijnlijk juridische deel helemaal zelf”, legt Kreikamp uit. ,,Als je zelf taken op je neemt dan scheelt mij dat tijd en jou, als opdrachtgever, geld’.”

Klanttevredenheid staat en valt met een snelle en intensieve communicatie. ,,De verkoper wil direct weten hoe een bezichtiging was en is nieuwsgierig naar de reactie van de potentiële kopers. Vaak is het lastig om de makelaar op die momenten persoonlijk te spreken, ik ben dan waarschijnlijk al weer op pad. Daarom werken we bij Signatuur met virtuele klantdossiers, dat dossier werk ik direct bij na bijvoorbeeld een bezichtiging. De verkoper kan dan via het internet te weten komen wat er die dag in zijn woning gebeurd is.”

Langzamerhand is de huizenmarkt een kopersmarkt geworden. De koper heeft keus genoeg en laat zich niet haasten. ,,In een tijd als deze is de presentatie steeds belangrijker”, weet Kreikamp: ,,Signatuur doet dat in haar “winkel” waar iedereen gemakkelijk binnenloopt. Maar natuurlijk een foto zegt niet alles. Bij een bezichtiging gaat het om de eerste indruk, die bepaald alles. En omdat een woningeigenaar vaak de tekortkomingen van zijn huis niet meer opvallen, zetten wij ze op het juiste pad. Een advies van een woningstyliste of een tuinman is, wanneer de klant dat wil, onderdeel van onze service. Het staat de verkoper daarna natuurlijk vrij om de adviezen op te volgen.”

Signatuur Makelaars

Laan naar Emiclaer 5

3823 EG, Amersfoort

tel: 033-4559525

fax: 033-4550203

info@signatuurmakelaars.nl

www.signatuurmakelaars.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie