HVC laat zich niet verrassen

19 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het nog ongeslagen HVC heeft zich zondag op Zielhorst niet door het laaggeklasseerde Saestum laten verrassen. De Amersfoorters rekenden na een moeizame start gedecideerd (3-0) met de Zeister formatie af. Met twee doelpunten had Rob Epskamp een belangrijk aandeel in de winst van de mede-koploper (samen met het BFC van de Amersfoortse trainer Marino Osimani).

In de 34e minuut rondde de aanvaller een fraaie aanval af met een mooie schuiver: 1-0. Nummer twee was in de 40e minuut niet minder fraai. De sterk spelende centrumspits Geoff de Lange maakte van Saestum-doelman Glenn Needham een figurant: 2-0. Een kwartier na rust scoorde Epskamp zijn tweede doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

Odijk - KVVA 1-2

Voor KVVA leverde de inhaalwedstrijd tegen Odijk ook een overwinning op. De Amersfoorters waren in Odijk lange tijd de betere ploeg maar zij wisten dat onvoldoende in de score tot uitdrukking te brengen. De gasten kregen wel veel kansen, vooral in de tweede helft.

KVVA liep na een kwartier een 1-0 achterstand op die nog voor rust door Jurgen Bergwijn werd weggewerkt: 1-1. De winnende treffer viel halverwege de tweede helft toen een speler van de thuisclub de bal na een schot van Parseh Koroglu van richting veranderde: 1-2.