Rugbyclub Eemland houdt lang stand tegen titelkandidaat

15 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Aan publiek had RC Eemland afgelopen zondag zeker niet te klagen. Zo’n 200 toeschouwers, waaronder ook veel Hilversummers, zagen in de eerste twintig minuten van de eerste helft een op tempo spelend Hilversum, dat de ene na de andere try drukte en Amersfoort al snel op een 0-17 achterstand zette. Maar naarmate de eerste helft vorderde, slaagde Eemland er steeds beter in om de snelle acties van de bezoekers te ontregelen en zelf ook aanvallend voor de nodige verrassing te zorgen. Met twee prima try’s aan de linkerkant van het veld, waarbij één conversie niet werd benut, kon Eemland na het klinken van het rustsignaal terugblikken op een gedegen eerste helft, waarbij het zeker niet onder de voet was gelopen. Ook in het eerste kwartier na rust slaagde Eemland er in om stand te houden, maar naarmate de wedstrijd vorderde was de koek op voor de Amersfoorters en speelde Hilversum op uiterst professionele wijze en in hoog tempo de wedstrijd naar een uiteindelijke 12-76 eindstand. Interim voorzitter Lars Wilkes: ,,De top vijf zit er op. Het wordt nu tijd om de komende wedstrijden de punten binnen te gaan halen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken en dat wij zeker een vereniging zijn die de Ereklasse waard is.”

AMERSFOORT - In de streekderby tegen het sterke Hilversum hielden de rugbyers van RC Eemland op het eigen sportpark Bokkeduinen lange tijd stand, maar moesten in de slotfase hun meerdere erkennen in de geroutineerde en bij vlagen briljant spelende Hilversumse formatie.

Dames RC Eemland - Waterland (12-29)

De dames van RC Eemland lieten afgelopen zondag een steek vallen. De koploper verloor geheel onverwacht van Waterland in een wedstrijd die voor Amersfoort bol stond van de gemiste kansen. Op een 12-0 voorsprong in de tweede helft ging in het laatste kwartier het licht uit voor Eemland en kantelde de wedstrijd ten voordele van Waterland, dat een vermoeid ogend Amersfoort naar een niet verwachte nederlaag speelde.