AZ&PC verder in waterpolobekertoernooi

15 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Na op donderdag 8 oktober jongstleden de eerste wedstrijd van dit tweeluik in Borculo met 7-12 te hebben gewonnen, was het voor AZ&PC zaak om het in eigen huis en voor eigen publiek af te maken. Met nieuwkomers Niels Schouten en Vincent Hosman (ex Robben) en de van Schuurman BRC op het oude nest teruggekeerde Jeroen Kuilman in de gelederen, was er in de eerste periode nauwelijks enig verschil tussen beide ploegen merkbaar en zwom AZ&PC zonder noemenswaardige hoogtepunten naar een 4-3 voorsprong. Ook de tweede periode kende nauwelijks enig wapenfeit en met een periodestand van 1-1 was het maar een matige vertoning die beide ploegen lieten zien. Pas in de derde periode en na enige ‘duidelijke’ aanwijzingen van AZ&PC coach Piet de Zwarte, lieten de Amersfoorters zien dat ze wel degelijk tot goed waterpolo in staat zijn. Zonder hoogstandjes, maar in hoog tempo werd Schuurman in korte tijd op ruime achterstand gezet en leek de toon gezet. Maar met uitzondering van de eerste minuten in de vierde en laatste periode was de concentratie weg bij AZ&PC, dat een riante 11-6 voorsprong in de laatste fase van de wedstrijd zag slinken naar een 11-9 eindstand. Weliswaar een ronde verder, maar zonder enige overtuiging en inspiratie.

AMERSFOORT - Het eerste waterpoloteam van hoofdklasser AZ&PC zwom zich afgelopen zaterdag in het eigen sportfondsenbad een ronde verder in de nationale bekercompetitie. In een tweeluik werd Schuurman BRC afgetroefd en blikt AZ&PC al vooruit naar de eerste competitiewedstrijd op 2 november.

door Huub van Aerssen

Heren GZC Donk 2 - De Amer (15-3)

Ook afgelopen zaterdag lukte het De Amerheren niet om de eerste punten in de wacht te slepen. In Gouda werd met ruime cijfers verloren van de reserves van landskampioen GZC Donk. Alleen in de 1e periode was het een wedstrijd, waarin Amersfoort het betere van het spel had. In de overige drie speelperioden kwam De Amer er echter niet meer aan te pas. Op het felle spel van de thuisploeg hadden de Amersfoorters geen antwoord en met in de laatste fase constant een man minder in het water (uitsluiting zonder vervanging Pim van Baarsen) waren eervolle tegentreffers niet meer mogelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie