‘We verdoezelen waarheid niet’

8 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Met deze ‘klip en klare uitspraken’ maakte Hekman duidelijk op geen enkele manier te twijfelen aan de integriteit van de SRO. GroenLinks en BPA hadden er vragen over gesteld, omdat het nog steeds wemelt van de geruchten rond de brand. Omdat de SRO zo nauw verbonden is met de gemeente, die aandeelhouder is, zouden twijfels over de SRO gemakkelijk kunnen afstralen op de gemeente. ,,Wij zijn aandeelhouder van de SRO, stadsbestuur, eigenaar van de Elleboogkerk en gedupeerde, maar de verschillende rollen liggen niet zo dat wij de waarheid geweld aandoen’’, verzekerde burgermeester Van Vliet de raadsleden. Zij riep mensen op die feiten kennen die de Armandobrand in een ander licht plaatsen, zich alsnog te melden.

Wethouder twijfelt niet aan integriteit SRO AMERSFOORT - ,,We verdoezelen op geen enkele manier de waarheid’’, verklaarde wethouder Jelle Hemkan dinsdagavond tijdens de discussie over de Armandobrand. Hij voegde eraan toe dat de loodgieter die vorig jaar oktober werkzaamheden aan de Elleboogkerk verrichtte, nooit in loondienst is geweest van de SRO. Ook heeft de SRO nooit salarisbetalingen aan hem gedaan.

door John Spijkerman

BPA-voorzitter Van Wegen pleitte voor een diepgravender raadsonderzoek, maar vond weinig gehoor. GroenLinks was gerustgesteld door de woorden van wethouder Hekman. Fractievoorzitter Van ‘t Erve sprak nadrukkelijk uit ervan overtuigd te zijn ‘dat deze wethouder integer is’. VVD-raadslid Voogt wilde een VAR-verklaring zien van de belastingdienst. Dat zou bewijzen dat de loodgieter als ZZP-er werkte. Hekman beloofde op zoek te gaan naar de verklaring. Burgemeester Van Vliet denkt dat het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de brand vóór 1 januari 2009 gereed is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie