Wisselvallig MIA verliest kansloos van Hellas ‘63

8 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De thuisploeg kreeg de opdracht de Hellas heren verdedigend onder druk te zetten, met steun van de dames. Maar MIA was niet helemaal bij de les en keek direct al tegen een 1-3 achterstand aan. Hellas, dat een moeizame seizoenstart kende, werd door het optreden van de Amersfoortse formatie in het zadel geholpen. Nunspeet wist met deze onzekerheid wel raad en speelde soeverein naar een 5-9 voorsprong na ruim een kwartier spelen. Doordat de Nunspeetse doelpuntenmachine stokte, kreeg MIA toch de kans zich terug in de wedstrijd te spelen. Een goede prestatie tegen deze toch wel erg makkelijk scorende tegenstander. “ Maar aanvallend konden we helaas niet aanhaken. In zo’n fase is twee doelpunten te weinig”, vond MIA-coach Wilders.

AMERSFOORT - Met 12-15 verloor MIA afgelopen zaterdag kansloos van Hellas ‘63 uit Nunspeet. Helaas, want de Amersfoortse korfballers hadden zichzelf een goede dienst bewezen als ze hadden gewonnen van Hellas ‘63. Niet alleen was er dan een gat geslagen met de degradatiezone, maar ook was er aansluiting gebleven bij de promotiekandidaten. Het liep echter allemaal anders.

De tweede helft van deze wedstrijd liet een strijdbaar MIA zien, al bleef het vertoonde spel wisselvallig. De ploeg had wederom tien minuten nodig om een doelpunt te maken, waardoor het gat met de formatie uit Nunspeet gehandhaafd bleef. ,,Waar zij de rust bewaarden om de kansen af te maken, misten wij de nodige scherpte”, aldus een getergde Mark Siderius, wederom goed voor de nodige doelpunten. Nadat ook nog Eline van Ballegoijen geblesseerd uitviel, zakte langzaam het doek voor de MIA-nezen. Met enkele wissels hoopte Coen Wilders het tij nog te kunnen keren, maar eigenlijk was de wedstrijd al gespeeld. Acht minuten voor tijd kwam MIA nog terug tot 11-13 dankzij de opnieuw goed invallende Roy Staal. Maar met twee korte kansen in de laatste speelminuten besliste Hellas ‘63 de wedstrijd: 12-15.