Amersfoort weigert waterschapsverkiezingen te financieren

8 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Waterschap Vallei en Eem moet als het aan burgemeester Albertine van Vliet ligt, zelf de kosten betalen die de gemeente Amersfoort maakt voor het plaatsen van de verkiezingsborden. ,,Het verwijderen van die borden en het schoonmaken ervan kost duizenden euro's en ik vraag mij af of de gemeente daarvoor moet opdraaien", zei ze dinsdagavond naar aanleiding van vragen van PvdA-raadslid Dico Kuiper.

Kuiper had zich erover verbaasd dat de verkiezingskoorts nog niet om zich heen had gegrepen, terwijl de waterschapsverkiezingen al vanaf 13 november plaatsvinden. ,,Er staan nog geen verkiezingsborden en ik heb er nog niks over gelezen in de Stadsberichten." Van de burgemeester wilde hij daarom weten hoe zij de verkiezingskoorts in Amersfoort gaat verspreiden. Van Vliet legde echter de verantwoordelijkheid daarvoor helemaal neer bij Waterschap Vallei en Eem. ,,Het waterschap moet dat zelf doen", antwoordde ze, ,,maar wij zullen ze daarin graag ondersteunen door middel van bijvoorbeeld berichtgeving in de Stadsberichten en het plaatsen van verkiezingsborden voor de verkiezingsposters." Volgens Van Vliet is echter nog geen verzoek bij de gemeente binnengekomen.

De burgemeester greep het onderwerp wel aan om aan te geven dat Amersfoort niet op extra kosten zit te wachten. ,,Het moet niet zo zijn dat wij gaan betalen om hun verkiezingen aan de man te brengen. Laat ze dat maar zelf doen", sprak ze ferm.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie