Inner Stories laat je wezen spreken

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

,,Dat gebruikte ik alleen als een soort ‘partytrick’, verder niet. Pas toen ik iemand hielp, ontdekte ik mijn gave echt. En toen ben ik me ook gaan inzetten voor anderen. Er is niets vaags of zweverigs aan wat ik doe, je hoeft niet te gaan liggen, ik praat niet in raadselen. Ik vertel gewoon wat ik zie, of eigenlijk wat ik lees. Ik lees het innerlijke van de persoon die bij mij komt. Laat ik een voorbeeld geven. Een man komt bij mij en ik vertel hem dat ik een pen en papier zie, een boek. Dan pas blijkt dat hij al jarenlang de aspiratie had om schrijver te worden maar nooit de definitieve stap naar het schrijversschap durfde te zetten. Als dat gebeurt dan zijn we allebei verwonderd, wat mooi, en eigenlijk was hij dus al schrijver. En toevallig weet ik dat hij nu ook de carrièrestap heeft genomen.”

AMERSFOORT - Wat wil ik, wat kan ik, wie ben ik eigenlijk echt. Essentiële levensvragen in een maatschappij die steeds sneller draait. Door het lawaai van de buitenwereld is het moeilijk jezelf te horen. Op den duur verlies je dan misschien het contact met jezelf. Innerlijke tolk Nikki Brons vertaalt het wezen van haar bezoeker in klare taal. Nikki ontdekte haar gave al vroeg, maar deed er eigenlijk lange tijd niets mee. ,,Ik wist bijvoorbeeld veel te vertellen bij een foto van een onbekende persoon.”

,,Mensen komen met hun angsten, hun moeilijkheden en met hun twijfels. Ik vertel iedereen zijn eigen verhaal. Het verhaal wat eigenlijk al diep in hun eigen binnenste zit maar wat ze zelf niet aan de oppervlakte krijgen. Ik maak het innerlijke begrijpelijk en dan valt vaak alles op zijn plek. Door dit hernieuwde persoonlijk inzicht, ervaren mensen vaak een innerlijke rust, een begrijpen, aanvaarden en ook vergeving. Soms ook komt er een keerpunt in het leven. Ik help mensen een stukje verder op hun levensweg.”

Ook ouders vinden hun weg naar Inner Stories. Zij zoeken hulp bij het verbeteren van het contact met hun kind. Nikki: ,,Dan denk je misschien direct aan pubers en natuurlijk komen er ouders van deze leeftijdsgroep bij me. Het contact met een puberkind verloopt niet altijd even soepel en ik ben blij dat ik kan helpen. Het kind zelf hoeft niet eens mee, een foto is voldoende. Wat ik nog meer bijzonder vind is wanneer het om ouders van baby’s gaat. Kinderen die zelf niet kunnen praten, die geef ik een stem. En voor het eerst in hun leven horen de ouders de stem van hun kind. Dat is zo speciaal, daar schiet je gewoon van vol. Vaak tref je gezinnen die het hele kindertherapeuten-circuit al hebben doorlopen. Dat je die mensen kunt helpen, dat is dankbaar werk. Wat ik ze geef? Rust, omdat ze nu eindelijk hun kind begrijpen.”

u Inner Stories, Nijverheidsweg Noord 86b, overdag: 033 4632636 (praktijk), ‘s avonds: 033 2585836 (thuis), info@innerstories.nl, www.innerstories.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie