PvdA wil extra fietsenstallingen aan Puntenburgzijde

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Het tekort aan fietsenstallingen bij Amersfoort CS is onacceptabel groot, vindt de PvdA. De onbewaakte fietsenstalling op het Mondriaanplein is overvol. De PvdA wil dat als noodmaatregel extra fietsenrekken op het Mondriaanplein worden neergezet.

PvdA raadslid Edwin Hinloopen vraagt het college om snel te handelen. ,,Bij mijn weten is de gemeente Amersfoort wel met NS in gesprek over gratis fietsparkeren in de beveiligde fietsenkelder aan de Puntenburgzijde van station Amersfoort, maar tot nu toe zonder resultaat", zegt Hinloopen. ,,Ik maak dagelijks gebruik van die fietsenkelder en ik stel vast dat op de drukste dagen 10 procent van de capaciteit bezet is, terwijl de onbewaakte fietsenstalling op het Mondriaanplein bomvol staat."

Ondertussen wordt de fietsparkeernood op het Mondriaanplein hoger en hoger. De PvdA stelt in de schriftelijke vragen dat de stallingcapaciteit binnen twee weken kan worden vergroot. Hinloopen: ,,Wachten op een overeenkomst tussen de gemeente een NS kan echt niet meer.'' Op het Mondriaanplein is een aantal parkeerplaatsen dat nauwelijks wordt gebruikt. Om de fietsparkeernood te lenigen kunnen daar makkelijk op korte termijn noodfietsenrekken worden neergezet.

Het raadslid merkt op dat in een vergelijkbare situatie bij station Vathorst wethouder Luchtenveld wel noodfietsenrekken heeft geplaatst.

,,Wanneer de gemeente en NS een overeenkomst hebben bereikt over het gratis gebruik van de beveiligde fietsenkelder, kunnen de noodfietsenrekken weer worden verwijderd. Maar de stallingcapaciteit moet wel structureel worden uitgebreid, want met de groei van Puntenburg is het duidelijk dat er sowieso meer fietsenstallingen moeten komen", aldus Hinloopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie