Geslaagd dubbelweekend

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

In de eerste wedstrijd was het promovendus Culemborg dat het moest opnemen tegen de Amersfoortse formatie. In dat treffen ondervond het team van coach Fred van Wankum nauwelijks enige tegenstand van betekenis. Bij Amersfoort kwamen ook de lichtgeblesseerde Eefje Muskens en Rik Top in actie en maakte Akvile Stapusaityte haar debuut in een thuiswedstrijd. Met uitzondering van het mannenenkel waarin Rik Top verloor van Arjan Regtien, gingen alle andere partijen naar BC Amersfoort, dat daarmee liet zien dat het zonder de “toppers” die de club aan het eind van het afgelopen seizoen hebben verlaten, wel degelijk in staat is tot goed en attractief badminton.

Beide dagen winst voor BC Amersfoort AMERSFOORT - Het badminton vlaggenschip van regerend landskampioen BC Amersfoort kon afgelopen weekend twee overwinningen bijschrijven op de toch al imposante zegelijst. Op zaterdag was BC Culemborg veruit de mindere (7-1) en zondag was het Victoria uit Hoensbroek dat in de Juliana van Stolberghal in de laatste twee gemengd dubbels het onderspit moest delven (5-3). BC Amersfoort bezet daarmee een vierde positie op de ranglijst in de badminton eredivisie.

door Huub van Aerssen

BC Amersfoort nipt langs Victoria Hoensbroek

Het was op voorhand al duidelijk dat het tweede treffen van een ander kaliber zou gaan worden dan de eerste wedstrijd. Het goed en fanatiek spelend Victoria van coach Maurice Breuer, wilde kost wat kost een goed resultaat neerzetten en was geenszins van plan zich naar de slachtbank te laten leiden. BC Amersfoort hield Eefje Muskens aan de kant vanwege een armblessure, waarbij haar plaats werd ingenomen door ‘good old’ Lotte Jonathans. Het vrouwendubbel waarin Paulien van Dooremalen en Akvile Stapusaityte aantraden tegen het duo Sandra Urbach/Lieke Maes kende nauwelijks enige strijd van betekenis. Met 21-7 en 21-6 werden de Hoensbroekers in korte tijd van de baan geveegd. In het mannendubbel daarentegen ondervond het Amersfoortse koppel Residay/Maas de nodige weerstand en verloor de partij van Thies/Loog. In het eerste mannenenkel verloor Amersfoorter Rik Top weliswaar zijn partij tegen Ben Maes, maar Top was wel de gangmaker die met vaak onnavolgbare en acrobatische bewegingen het publiek de handen ineen deed slaan. Ook Marco de Jager verloor (met ere) zijn partij tegen Quintus Ties en de beide vrouwenenkels werden gewonnen door respectievelijk Stapusaityte contra Peters en Lotte Jonathans tegen Lieke Maes. Met een tussenstand van 3-3 werden ook de laatste gemengd dubbels in winst omgezet en werd het weekend met een 5-3 winst voor de landskampioen waardig afgesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie