Witte Woning Makelaar rekent scherp

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Nederland telt dertig vestigingen van Witte Woning Makelaar, een van hen zetelt in Amersfoort. George de Graaff is makelaar in hart en nieren en onderschrijft de merkfilosofie van de formule ‘Een eerlijke, voordelige en volledige dienstverlening’ van harte.

De Graaff: ,,De verkoop of koop van een huis is niet iets wat iedere dag op je weg komt. Het lijkt misschien eenvoudig maar het zijn twee behoorlijk ingewikkelde processen met een groot aantal haken en ogen. Dan is het fijn wanneer je de deskundigheid van een makelaar aan je zijde weet. Omdat wij onze klanten optimaal willen begeleiden bieden wij altijd de volledige makelaarservice aan. Ik weet dat veel kopers en verkopers aanhikken tegen de kosten van een makelaar en daarom alleen deeldiensten afnemen en zelf ook aan de slag gaan. Dat hap-snap werk daar schiet je niets mee op en zorgt er vaak voor dat een woning onnodig lang te koop staat.”

Voor die totaalservice rekent de Witte Woning Makelaar een courtage van 0,5% en dat is volgens De Graaff een ongekend scherpe prijs. ,,Ons tarief zit ongeveer 70% onder dat van andere collega’s, een eerlijk tarief. Ga maar na, de huizenprijzen zijn de afgelopen tien jaar verdrievoudigd dan is het niet fair om nog steeds hetzelfde makelaarstarief te hanteren.”

Ook internet speelt een grote rol in de woningmarkt. De Graaff: ,,Kopers kijken allereerst op een van de grote huizensites en daar vinden ze ook onze woningen. Daarnaast zijn er steeds meer zogenaamde internetmakelaars actief. Zij pretenderen goedkoop en goed te zijn maar in de praktijk valt dat tegen. Met een internetmakelaar ontbeer je het persoonlijke contact en juist dat is bij de aan- en verkoop van een huis essentieel. Je kunt geen goed advies geven aan iemand die je nog nooit ontmoet hebt, dat bestaat niet.”

Starters hebben een speciale plaats in het hart van de Witte Woning Makelaar. ,,Je ziet vandaag de dag een grote groep starters die het relatief moeilijk heeft. Wij helpen hen met het beoordelen van de woning en gaan voor hen de onderhandeling aan en dat tegen een uiterst scherp tarief. Voor hen, en trouwens ook voor andere kopers, werken wij op basis van no cure no pay. Het belang van de klant is daarbij ook mijn belang. Daarvoor vragen we een vergoeding van 10% van het onderhandelingsresultaat, 90% is dus voor de klant. Dat zie ik rondom ons wel anders.”

u WitteWoning Makelaars Amersfoort, Vermeerstraat 85, tel: 033-4481666, fax: 033-4652157, e-mail: amersfoort@wittewoningmakelaars.nl, website www.wittewoningmakelaars.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie