Tweede Amersfoorts Tenniskampioenschap

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

De 48-jarige Chris Frowijn, die met zijn seniorenteam (vijf overige competitiespelers) belast is met de uitvoering van dit specifieke Amersfoortse tennisevenement, geeft aan dat de voorbereiding op volle toeren loopt. Frowijn: ,,We hebben ons als competitieteam de komende vijf jaar garant gesteld voor een gedegen uitvoering van dit toernooi. Afgelopen jaar kende dit tennisspeltakel zo’n 100 deelnemers, terwijl er zich nu al 130 spelers en speelsters hebben ingeschreven. Dat geeft toch wel aan dat het leeft en dat het de komende tijd kan doorgroeien naar hetzelfde prestigieuze toernooi, dat het jaren geleden was. Voor ons het tweede jaar dat we het toernooi organiseren en we hebben er net als afgelopen jaar weer veel zin in.” Dit door de KNLTB goedgekeurde kampioenschap begint weliswaar op maandag 29 september, maar kent de zaterdag en de zondag voorafgaand ook wedstrijden, waarbij de finalepartijen zullen worden gespeeld op zondag 5 oktober. Op vrijdag 3 oktober zal naast tennis de avond in het teken staan van een bierfest wat zeker het nodige entertainment teweeg zal brengen.

AMERSFOORT - TV ALTA organiseert in de week van maandag 29 september t/m zondag 5 oktober voor de tweede maal de Amersfoortse Tenniskampioenschappen die zijn opengesteld voor senior leden van de bij de ITA aangesloten 16 tennisverenigingen in en rond Amersfoort.

door Huub van Aerssen

Frowijn: ,,Er wordt gespeeld in de rubrieken HE, DE, HD, DD en GD, categorie 3 t/m 8, waarbij bij te weinig inschrijvingen rubrieken kunnen worden samengevoegd. Er wordt slechts één verhindering geaccepteerd voor de dagen van 29 september t/m 3 oktober en in het finaleweekend wordt geen enkele verhindering geaccepteerd. De enige uitzondering hierop is het spelen van de KNLTB najaarscompetitie. We spelen het toernooi op onze acht gravelbanen en het inschrijfgeld bedraagt € 8 voor enkel - en dubbelspel. Prettig is ook om te weten dat we in een poule systeem werken, zodat er meerdere wedstrijden worden gespeeld. Als de deelnemers op 26 september nog niets van ons hebben gehoord, dan is het verstandig om even met de wedstrijdleiding contact op te nemen om misverstanden te voorkomen.” De wedstrijdleider in dit toernooi is S.J. Eelkman Rooda en de wedstrijdleiding ligt naast Chris Frowijn in handen van B. Noordermeer, J. Derks en S. Koornstra. Als bondsgedelegeerde zal B. van de Ven het toernooi namens de KNLTB ondersteunen. Frowijn: ,,Bezoekers zijn van harte welkom.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie