Geslaagd Smashing dubbeltoernooi

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

Het toernooi, dat afgelopen jaar al veel inschrijvingen kende, had dit jaar een record aantal deelnemers te verwerken. In totaal kwamen er 492 inschrijvingen binnen, waardoor er door de organisatie een 94 tal liefhebbers moest worden uitgeloot en er daadwerkelijk 398 deelnemers werden ingedeeld. Er werden de afgelopen week 181 wedstrijden gespeeld, wat 378 sets opleverde en nog verder uitdiepende, 3402 games. Bas de Vogel, mede belast met de wedstrijdleiding was duidelijk in zijn nopjes: ,,We hebben een geweldig toernooi beleefd, waarbij het weer ons ook nog goed gezind was. Daar waar we in het verleden nog speelsterkten konden samenvoegen, was dat dit jaar niet het geval. De KNLTB had bepaald dat er per losse categorie moest worden gespeeld (3,4,5,6, 7 en 8). Door de invoering van deze regelgeving waren de partijen vaak gelijkwaardiger en duurden derhalve in vele gevallen ook langer dan de ingeplande tijd (veel driesetters). Maar qua kijkspel was het prachtig om te zien, wat zeker in de finalepartijen ten volste tot uitdrukking kwam. Al met al een toernooi waar we niet alleen als wedstrijdcommissie, maar waar ook de deelnemers en toeschouwers, met plezier op terug konden blikken.” De Vogel vervolgt: ,,Mede door de inbreng van vele sponsors zijn we in staat geweest om een goed toernooi neer te zetten, dat naast tennis ook het nodige entertainment kende en waar het zeker ook niet ontbrak aan een hapje en een drankje.”

AMERSFOORT - Op de tennisbanen van de Amersfoortse tennisvereniging Flehite, vond afgelopen week het SmashingDubbel Toernooi 2008 plaats, waarin vele spelers en speelsters vanuit Amersfoort en de wijde regio actief waren. Afgelopen zondag vonden de finale partijen in de diverse speelsterkten plaats en genoot het in grote getale aanwezige publiek van geweldige wedstrijden, waar werd gestreden om de onvergetelijk roem en de punten.

Finalepartijen

De zondag die geheel in het teken stond van de finales, liet geweldig tennis zien met prachtige rally’s en gedegen spel. Met de rubrieken GD3, DD3 en HD3 als absoluut hoogtepunt kende dit SmashingDubbel Toernooi een waardig einde en zal de komende jaren zeker op de wedstrijdkalender zijn terug te vinden.