Hockeyheren op toeren

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

De Amersfoortse hockeyers onder leiding van trainer/coach Peter Jonker hadden er duidelijk zin in, wat ook in de eerste tien minuten duidelijk zichtbaar werd. Na een geweldige redding in de 2e minuut door de Groninger doelman, was het in de derde minuut wel raak en schoot Pieter Manden van uit een strafcorner de bal laag en snoeihard achter de goedkeepende slotman van de Groningse studenten. Amersfoort had in die fase het betere van het spel en was zeker aanvallend de betere ploeg. Een tweede Amersfoortse treffer in de 6e minuut van de wedstrijd leek voor Groningen een slagveld te gaan worden, maar niets was minder waar. Groningen bepaalde na die eerste sterke minuten van AMHC het spel, waarbij het echter verzuimde om de vele aanvallen, die vaak strandden aan de cirkel, om te zetten in doelpunten. Amersfoort dat zich lange tijd moest beperken tot verdedigen, kwam in het verdere verloop van die eerste helft slechts sporadisch tot aanvallen toe, waardoor de 2-0 voorsprong tot aan de rust werd geconsolideerd. Al met al een sterk begin maar een tegenvallende eerste fase. Na rust regende het kansen voor de Amersfoortse hockeyers, maar van enig resultaat was geen sprake. Naarmate de tweede helft vorderde sloeg de vermoeidheid bij de Groninger studenten toe en zag het er verdedigend slecht uit. Maar pas in de laatste fase van de wedstrijd slaagde Amersfoort er in om wat aan de voorsprong te gaan doen, waarbij in de laatste drie minuten de eindstand werd bepaald op 4-0. Een alleszins verdiende overwinning voor de mannen van Peter Jonker, alhoewel de wedstrijd zeker niet de schoonheidsprijs verdiende.

Gedegen overwinning voor AMHC AMERSFOORT - De hockeyheren van AMHC deden afgelopen zondag op het eigen sportpark Birkhoven goede zaken. In de thuiswedstrijd tegen de studenten uit Groningen werd met 4-0 de overwinning binnen gehaald, waarmee Amersfoort zich na twee wedstrijden medekoploper mag noemen in de landelijke overgangsklasse.

door Huub van Aerssen

AMHC - Hilversum 3-1

Het eerste dameshockeyteam van AMHC onder de bezielende leiding van coach Hien The deed ook in de thuiswedstrijd tegen Hilversum goede zaken, al zag het daar niet altijd naar uit. De uiteindelijke overwinning kwam maar moeizaam tot stand. De 1-0 ruststand gaf zeker nog geen enkele garantie voor een goede afloop van de wedstrijd voor AMHC. Ook nadat kort na rust de 2-0 viel bleef het onrustig in de Amersfoortse gelederen en lag een treffer voor Hilversum dichterbij dan verhoging van de score. Nadat de 3-0 werd aangetekend was de wedstrijd voor Amersfoort gelopen en deed de Hilversumse tegentreffer niets meer af aan de zege.