AAC nog een maatje te groot

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

Eemland was na de nederlaag van de week er voor gebrand op een goed resultaat en voelde zich op voorhand zeker niet kansloos. Het begon gedreven aan de wedstrijd en wist AAC van de eigen tryline weg te houden door goed te verdedigen. In het open spel wist Amersfoort de bezoekers terug te zetten richting eigen helft, wat resulteerde in een penalty die maar net door Eemland werd gemist. Aan de andere kant wist Amsterdam met regelmaat richting tryline van Eemland op te rukken, waarbij de verdediging echter goed stand hield en vooralsnog de nul kon handhaven. Toch had Amersfoort de gehele wedstrijd problemen met het in bezit krijgen van de bal, waardoor het veel in open spel moest compenseren. Na ruim 20 minuten wist AAC via een goed uitgespeelde aanval de eerste punten op het scorebord te zetten. En net als in de eerste wedstrijd was de ervaren tegenstander sneller in de omschakeling en zodoende niet iets gevaarlijker dan Eemland. Hoewel de omschakeling al beduidend sneller was dan het duel er voor, bleef AAC toch veelal de baas. Via een aantal uitbraken speelde Eemland zich terug op de helft van AAC, maar kon toch niet voorkomen dat Amsterdam de score kon uitbreiden (cadeautje referee), waardoor het op een 0-12 achterstand kwam. Gesteund door deze scheidsrechterlijke dwaling trok AAC meer en meer het spel naar zich toe en moest Amersfoort alle zeilen bijzetten om Amsterdam van zich af te houden. Op slag van rust wisten de bezoekers de stand naar 0-19 te tillen. De tweede helft speelde zich voornamelijk af rond de middellijn, waarbij AAC heer en meester was in de line outs. Eemland daarentegen was minimaal gelijkwaardig in het open spel, maar kende nauwelijks scoringskansen. Na 20 minuten in dat tweede part brak AAC de ban en wist door slecht tacklewerk van de thuisploeg onder de palen te scoren: 0-26. Desondanks bleef Eemland hard werken wat slechts ten dele lukte en wat na een snelle try aan Amsterdamse zijde de 0-31 opleverde. Toch werd de inzet van RC Eemland met nog 15 minuten op de teller beloond. Een dummy run van de voorwaartsen, gevolgd door een mooi uitgespeelde ¾ aanval, leidde tot een score in de hoek van het veld: 5-31, wat tevens de eindstand betekende van een leerzame wedstrijd.

RC Eemland leert van tekortkomingen AMERSFOORT - Voor de rugbyers van RC Eemland stond afgelopen zondag de tweede wedstrijd in de ereklasse op het programma. Tegen het Amsterdamse AAC, één van de kandidaten voor de top vier en al jaren actief in de hoogste klasse, werd weliswaar met 5-31 verloren , maar legde aan de andere kant na het spelen van twee wedstrijden wel de tekortkomingen bloot, waar de Amersfoortse ereklasser de komende weken aan kan gaan werken.