Zinderende finale Groeistad Klassieker

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

Deze laatste koers in de beloftecompetitie werd in de ochtenduren vooraf gegaan door een wedstrijd van de Masters (Veteranen 40 en 50+) die over een afstand van 120 km door midden Nederland vol in de pedalen gingen. Met nauwelijks enige wind van betekenis werd het een snelle koers die rond de middag een spannende finale opleverde. Om 14.30 uur was het de beurt aan 180 beloften die in 30 ploegen van 6 renners in koers gingen. In deze slotwedstrijd zou worden bepaald wie een jaar lang de witte trui mocht gaan dragen (winnaar algemeen puntenklassement) en welke ploeg zich een jaar lang de beste ploeg mocht gaan noemen. In de wedstrijd over 165 km, die in de beginfase door omstandigheden enige vertraging opliep, was er eigenlijk de gehele koers sprake van een gesloten peloton, dat nauwelijks enige ontsnappingen van naam kende. Ook de beklimming van onder ander de Leersumse en de Amerongse Berg leverden nauwelijks enige schifting op, waardoor en eigenlijk massaal aan de laatste drie ronden door Amersfoort werd begonnen. In de laatste fase van die derde ronde werd duidelijk dat het op een massasprint zou gaan uidraaien, wat dan ook na vier uur koersen het geval was. Ondanks de overwinning van Chaigneau, ging na enig rekenwerk de witte trui naar de Lars Jun, die als derde in deze koers eindigde. De ploeg van WV Eemland met als ploegleider Dennis Kok reed een gedegen koers en hield stand in de luwte van het peloton. Voorzitter Hans du Prie: ,,Een geweldige dag met prachtige resultaten en nauwelijks enig ongeval van importantie. Mijn complimenten naar alle vrijwilligers die in wat voor vorm dan ook hebben bijgedragen aan een fantastische uitvoering van deze Rabobank Groeistad Klassieker.”Hoofd communicatie Rabobank Amersfoort Erik Schouten: ,,Een geweldig wielerevenement waar wij graag in investeren. Ambitie en een goed verenigingsleven vormen daarbij de uitgangspunten.”

AMERSFOORT - De 11e editie van de Rabobank Groeistad Klassieker kende afgelopen zaterdag in de slotfase een geweldige finale, waarin tapijtbreed door de Beloften werd gesprint om de eindoverwinning. Met slechts een half wiel voorsprong werd Robin Chaigneau van het Asito Cycling Team winnaar van deze slotkoers in de Beloftecompetitie.