CJVV na winst in kopgroep

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

Vijftien minuten goed voetbal waren voor CJVV zaterdag voldoende. In het laatste kwartier voor rust scoorde CJVV twee keer, waarmee de 1-0 achterstand werd omgebogen in een 1-2 voorsprong. Het was een kwartier waarin de ploeg speelde zoals het eigenlijk vanaf de eerste minuut had willen starten. Dicterend, het initiatief nemend en met veel druk vooruit.

VOP haalt thuis tegen SVMM fors uit: 5-1 AMERSFOORT - CJVV heeft afgelopen zaterdag met duidelijke cijfers van Eemnes gewonnen. De Amersfoorters zegevierden op vreemde bodem met 2-4. Hiermee heeft de Amersfoortse tweedeklasser zich na drie speelronden in de kopgroep gespeeld.

Hier kwam het de eerste dertig minuten echter niet van. CJVV speelde slapjes en gaf de tegenstander telkens net te veel ruimte. Eemnes kon hierdoor het spel maken en kwam ook al na ruim tien minuten op voorsprong. Een dekkingsfout van centrale verdediger Jasper Blokland betekende dat een speler van Eemnes alleen nog de CJVV-doelman voor zich had. De Eemnesser maakte geen fout: 1-0. Het was ook de enige echte kans die Eemnes, ondanks het overwicht, creëerde.

Na dat half uur veranderde het spelbeeld dus. CJVV werd feller en ging korter dekken. Blokland maakte zijn eerdere fout goed door een fantastische solo in te zetten, waarbij hij uiteindelijk in het strafschopgebied onreglementair werd gestuit. Een buitenkansje die specialist Wilfred Rietveld ook dit keer niet onbenut liet: 1-1. Niet veel later werkte een Eemnes-verdediger een voorzet van Simon van Dijk in eigen doel, waardoor het plotseling 1-2 stond. In de laatste tien minuten voor de rust creëerde CJVV nog enkele grote kansen die echter onbenut werden gelaten.

In de tweede helft wilde CJVV goed doorgaan en de voorsprong veilig stellen. Hierin slaagde de ploeg ten dele. De 1-3 van Paul Richard viel direct na rust. CJVV verzuimde daarna het hoge niveau vast te houden. Een scrimmage in het zestienmetergebied van de Amersfoorters was de inleiding voor de aansluitende 2-3.

CJVV liet het initiatief weer meer aan Eemnes. De thuisploeg liet echter in het laatste half uur onvoldoende zien om daadwerkelijk kansen te kunnen afdwingen, laat staan doelpunten. De verlossende 2-4 viel uiteindelijk uit een counter. De snelle flankspeler Peter van Rijn scoorde zijn eerste seizoenstreffer voor de Amersfoortse club.

CJVV heeft zich nu met zes punten uit drie wedstrijden in de top vijf van de tweede klasse3 B genesteld. Alleen koploper Breukelen beschikt over meer punten (7) en VVA’71 heeft nog maar twee wedstrijden achter de rug. De nummers zes tot en met twaalf staan op drie punten of minder. Eén van hen is Desto.

Komende zaterdag speelt CJVV thuis tegen de Utrechters. De resultaten van vorig seizoen bieden weinig zekerheden. Eerst was er thuis een stevige 1-4 bekernederlaag, waarna uit 1-1 werd gespeeld en thuis met 3-1 werd gewonnen.

HMS - Posthoorn 4-3

Voor de Posthoorn stond zaterdag een uitwedstrijd in Utrecht op het programma en wel tegen de plaatselijke HMS. De Utrechters hadden nog geen wedstrijd verloren, terwijl Posthoorn nog op de eerste overwinning zat te wachten.

Het begin was goed van Posthoorn. Na vier minuten zagen de toeschouwers een goede aanval over de linkerkant. Berry Peeters gaf de bal voor op Peter Hazeleger die koelbloedig de 0-1 liet aantekenen.

Tien minuten later volgde een uitval van HMS. Een afgeslagen bal werd op het Amersfoortse doel geschoten. Jochem van Koot blokte de bal op de doellijn waarbij de scheidsrechter een handsbal zag en een strafschop aan HMS gaf. Die werd feilloos benut: 1-1.

De volgende fase was voor de Posthoorn. Diverse kansen werden gecreëerd maar niet benut. Door een dekkingsfout kwam HMS op voorsprong: 2-1. Op slag van rust profiteerde Van Koot van een blunder van de HMS-doelman, een B1-junior: 2-2.

Na de rust was Posthoorn opnieuw de bovenliggende partij. Door twee verdedigingsfouten kon HMS twee keer scoren: 4-2. Vlak voor tijd verkleinde Sebas Portenge achterstand: 4-3. De tijd was daarna tekort voor de bezoekers om nog de gelijkmaker te kunnen maken.

VOP - SVMM 5-1

Na de slechte wedstrijd in de vorige competitieronde had VOP iets goed te maken. Op eigen veld trad de ploeg zaterdag aan tegen SVMM uit Maarn.

VOP begon direct fel aan het duel. Na tien minuten kregen de bezoekers de eerste grote kans. Die werd echter niet benut. VOP herpakte zich direct. Uit een hoekschop van Jeroen Louissen zag Arjan Mulder kans met een kopbal de score te openen: 1-0.

VOP bleef druk zetten. Tien minuten na de openingstreffer stuurde Terence Vliet zijn ploeggenoot Van Houten op pad. De aanvaller won een persoonlijk duel op snelheid en wist daarna met een hard schot de SVMM-doelman te verschalken: 2-0.

In het tweede bedrijf speelde VOP zoals de ploeg de eerste helft was geëindigd. Op wilskracht en met veel aanvallend vermogen wisten de mannen van trainer Wim de Haas veel kansen te creëren.

In de 50e minuut liet Louissen uit de rebound de 3-0 aantekenen door de bal hard en laag in de benedenhoek van het SVMM-doel te schieten. Door een onverwacht tegendoelpunt (3-1) werd VOP wakker geschud. Vliet gaf een listige steekbal op Merijn Kramp. Die wist daar wel raad mee en schoot de bal onberispelijk vanaf een meter of vijftien in de bovenhoek van het SVMM-doel: 4-1.

In een aantrekkelijke slotfase behield De Vries na een fraaie solo het overzicht. Hij bediende op maat Angelo Kramer die de eindstand op 5-1 bepaalde.

Olympia’25 - APWC 1-2

Tegen degradatiekandidaat Olympia heeft APWC zondag verzuimd om het doelsaldo fors op te voeren. Vooral in de eerste helft werden door de Amersfoorters veel grote kansen gemist.

In de 33e minuut wist Michael Ouwerkerk wel de 0-1 op het scorebord te laten aantekenen. Toen Emile Brouwer kort na rust een strafschop uitstekend inschoot, leek er voor de gasten geen vuiltje meer aan de lucht: 0-2.

Door een rode kaart voor een Olympia- aanvaller in de 55e minuut (twee keer geel) kreeg de wedstrijd een totaal andere wending. De thuisclub won alle duels op het middenveld. De tegentreffer (1-2) die gescoord werd uit een vrije trap, kon dan ook niet uitblijven. Met kunst- en vliegwerk en na enkele hachelijke momenten voor het doel van de weer uitstekend keepende Maarten Kok werd de overwinning door APWC binnengehaald.

De Amersfoorters zullen komende zondag in de thuiswedstrijd tegen koploper Amsvorde uit een ander vaatje moeten tappen om een goed resultaat te kunnen boeken.

Cobu Boys - CSW 0-3

Het vooraf sterk ingeschatte CSW kwam zaterdag naar het zonovergoten sportpark Zielhorst voor de wedstrijd tegen Cobu Boys. Beide ploegen speelden hetzelfde concept en de strijd zou dan ook beslist moeten worden op het middenveld.

Cobu Boys speelde de gehele eerste helft in een veel te laag tempo. De meeste duels gingen tegen het fysiek sterke CSW verloren. Kansen werden er door de thuisclub in het eerste half uur ook niet gecreëerd.

CSW zette na twintig minuten een fraaie aanval op die door de spits beheerst werd afgerond: 0-1. Tien minuten later zag de verdediging van de thuisclub er niet al te best uit en werd een dekkingsfout genadeloos door de gasten afgestraft: 0-2. Nog voor rust besliste CSW de wedstrijd met een derde treffer: 0-3.

In de tweede helft ging ook het tempo bij CSW wat omlaag en kon Cobu Boys terug in de wedstrijd komen. Manolo van Leijenhorst kreeg een behoorlijke kans op de hatelijke nul van het scorebord te halen maar hij kopte de bal net voorlangs. CSW was zaterdag de betere ploeg, waarbij Cobu Boys het de bezoekers vooral in de eerste helft niet al te moeilijk maakte.

AS’80 - VVZA 2-3

Van de drie promovendi waartegen VVZA tot nu toe gevoetbald heeft, was AS’80 met afstand de sterkste. De club uit Almere roept ook niet voor niets dat het dit seizoen gelijk weer wil promoveren. Dat is ook het streven van VVZA, dus dat kwam mooi uit.

Voor de neutrale kijker ontrolde zich een spektakel van de bovenste plank. Het eerste kwartier stonden de VVZA’ers onder grote druk. De ploeg gaf duidelijk teveel ruimte aan de gastheren. Hieruit ontstond ook het eerste doelpunt: 1-0.

Gelukkig werden de Amersfoorters op tijd wakker en namen de bezoekers na het ‘Almeers kwartiertje’ het heft stevig in handen. Vooral middenvelder Joey Naus (onder trainer Piet Rigter nu hangend op rechts) was een ware plaag voor de promovendus. Uit één van zijn gevaarlijke hoekschoppen kopte Kevin Engelman hard raak: 1-1.

VVZA verslapte niet na dit doelpunt en draaide AS’80 verder de duimschroeven aan. Tot doelpunten leidde dit niet voor rust, al werd wel het houtwerk geteisterd en werden door de Amersfoorters een aantal mooie kansen om zeep geholpen.

In de tweede helft viel Michael Wijnands uitstekend in voor de ziek geworden Ronald Kemp. Na wat aftasten was het AS’80 dat de eerste goede kans kreeg. Het is dat doelman Werner Rijk uitstekend redde, want het had zomaar 2-1 kunnen staan.

Al gauw had VVZA weer de controle over de wedstrijd. Björn van Daal manoeuvreerde zich handig voor het doel van de Almeerders, maar ook de doelman van AS’80 had een goede redding in huis, weliswaar ten koste van een hoekschop. En, dat hadden ze kunnen weten, die zijn vanaf rechts altijd gevaarlijk als Naus zich achter de bal posteert. Het werd een herhaling van de gelijkmaker. Ook nu stond Engelman op de goede plaats om raak te koppen: 1-2.

Nog geen tien minuten later volmaakte Naus zijn trilogie. Uit weer een hoekschop van rechts was het ditmaal Björn van Daal die zijn wekelijkse doelpunt koppend meepikte: 1-3.

Gelopen koers zou je zeggen. Ware het niet dat de arbiter van dienst het nodig vond de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Hij was in ieder geval de enige op het veld die na een scrimmage in het strafschopgebied een overtreding constateerde en vervolgens de bal op de stip legde. Met dit buitenkansje wist AS’80 wel raad: 2-3.

Echt spannend werd het daarna niet meer. Daarvoor speelde de ploeg van trainer Piet Rigter te gecontroleerd en te goed.

Al met al een prima overwinning op een medekoploper. Komende zondag wacht VVZA op eigen veld een zware dobber, misschien zelfs wel de zwaarste dit seizoen. Het eveneens nog ongeslagen Zwaluwen Utrecht komt naar sportpark Emiclaer toe.