Animal Planet wel-licht toch op kabel

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Mensen kunnen op de site van de Regionale Programmaraad Eemland stemmen welke documentaire zender er uit het standaardpakket moet verdwijnen. Ze kunnen kiezen uit Animal Planet, National Geopgrahic en Discovery. De programmaraad gaat na 15 oktober kabelexploitant Ziggo adviseren welke zender er met ingang van 1 januari 2009 moet verdwijnen.

Ziggo zal met ingang van die datum het aantal analoge televisiekanalen beperken. In plaats van 34 worden er dan nog 30 doorgegeven. In totaal moeten er dus vier zenders van de kabel verdwijnen. De kunstzender Arte en een zender van Ziggo verdwijnen van de kabel. Daarnaast adviseert de programmaraad dat het Turkstalige TRT verdwijnt. Ook wilde de programmaraad Animal Planet uit het pakket halen, omdat deze zender qua kijkdichtheid slechter scoorde dan de twee andere documentaire zenders National Geopgrahic en Discovery. Tegen het verdwijnen van Animal Planet kwamen bij de programmaraad veel negatieve reacties binnen. Daarbij zaten ook veel reacties van kinderen die graag willen dat Animal Planet gewoon op de kabel blijft. Daarom vindt er nu een aanvullend onderzoek plaats.

Het advies over de samenstelling van het standaardpakket is vrijblijvend. Ziggo mag hiervan afwijken, maar hoe meer stemmen zijn uitgebracht, hoe zwaarder het advies zal wegen, meldt de programmaraad. Op de website www.programmaraadeemland.nl kunnen mensen onder het kopje 'uw mening' hun stem uitbrengen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie