Toiletjuffrouwen reinigen uri-lift op Groenmarkt

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Horeca-gelegenheid en hotel Queens aan de Groenmarkt organiseerde zaterdagavond een ludieke actie rond de komst van de uri-lift Eigenaar Paula Bouwer is fel tegenstander van de lift die 's avonds op gezette tijden omhoog rijst. De lift werd geplaatst om een halt toe te roepen aan het wildplassen. Probleem is dat de uri-lift midden op het terras van Queens staat. Daarom kan het terras op vrijdag en zaterdagavond 'maar' tot 22.00 uur open zijn. Bouwer zegt dat zij aanvankelijk een terras-vergunning had gekregen zonder deze beperking.

Als ludieke actie had Queens zaterdagavond een 'pis-debat' georganiseerd. Daarbij aanwezig Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort die zich opstelt achter de eigenaar van Queens. Hij overhandigde symbolische een cheque van 5000 uri, nodig om de uri-lift te verplaatsen. Naast een pis-debat, werd er ook een 'uri-rap' gespeeld.

Absoluut hoogtepunt van de avond was het moment waarop de uri-lift rond 22.00 uur omhoog kwam. De toiletjuffrouwen Helderder en Spic en span hadden er een hele kluif aan het uri-toilet fris en fruitig te houden. Gewapende met spray, doekjes, een wc-borstel kweten zij zich op voorbeeldige wijze van hun taak.

Maandagmiddag heeft Paula Bouwer een gesprek met wethouder Hans van Daalen. Bouwer hoopt dat de gemeente de uri-lift verplaatst, zodat zij - net als andere horeca-ondernemers op de Groenmarkt - op alle avonden tot 01.00 uur gebruik kan maken van haar terras en dat de gasten die gebruikmaken van één van haar hotelkamers niet uitkijken op de uri-lift.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie