BPA wil extra cultuurgeld voor Mondriaanhuis

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort ontvangt met ingang van 2009 jaarlijks 56.000 euro extra uit de rijksuitkering Geldstroom Beeldende Kunst en Vormgeving. De BPA wil dat extra geld gebruiken voor het verder uit laten groeien van het Mondriaanhuis (het geboortehuis van Mondriaan) tot een volwaardig en zelfstandig museum.

Het college wil eerst de besluitvorming in de gemeenteraad afwachten over de cultuurnota voordat er een concreet plan wordt opgesteld voor de besteding van het extra budget. Mogelijkheden die door het college worden genoemd zijn de ontwikkeling van de museale functie van het Mondriaanhuis of een alternatieve voeding van het gemeentelijke fonds voor kunstopdrachten in de openbare ruimte. Ook zou het geld kunnen worden besteed om de om de pragrammering van KadE te versterken of voor nieuwe ateliers.

De BPA denkt dat het Mondriaanhuis dankzij een volwaardig museumstatus zelfstandig veel meer ontplooingskansen op één locatie heeft om uit te groeien tot een sterk cultuurmerk en een aansprekend icoon, die Amersfoorters en bezoekers van buiten aanspreekt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie