Lingo op Station Amersfoort

17 september 2008 om 00:00 Nieuws

Het duurde even voordat de reizigers doorhadden dat er een klein Lingo-podium midden in de treinthal stond opgesteld. Pas toen Lucille Werner op het podium kwam, die het woordspel ook op televisie presenteert, begon de massa geïnteresseerden groter te worden.

Gerda Eerdmans eerste deelnemer tv-spelletje AMERSFOORT – Vroege treinreizigers zijn vrijdagochtend 12 september prettig verrast door een speciale Lingo-show, die in de hal van Station Amersfoort om 8.00 uur werd gehouden. De show was georganiseerd ter afsluiting van de Week van het Alfabetisme en stond vooral in het teken van de 1,5 miljoen laaggeletterde inwoners van Nederland.

door Peter Koelewijn

,,Dit is de eerste keer dat Lingo buiten de studio wordt gepresenteerd”, vertelt Margreet de Vries, directrice van Stichting Lezen & Schrijven. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door haar organisatie. Door de aanwezigheid van het spelprogramma lijken de aanwezigen bijna te vergeten dat er ook drie nieuwe boeken in de serie Leeslicht gepresenteerd worden. Leeslicht is een boekenreeks speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Het zijn voornamelijk bestaande boeken die zijn vertaald naar eenvoudig Nederlands.Wanneer deelnemers een woord goed hadden geraden mochten ze grabbelen in de bekende ballenbak. Een blauwe bal leverde een boekje op, en als ze een groene bal trokken kregen ze alle negen boeken uit de serie.

Eerste deelnemer van Lingo was onderwijswethouder Gerda Eerdmans. Nadat ze met enige moeite enkele boeken had gewonnen, bedankte ze Werner dat ze aanwezig mocht zijn en gaf ze aan dat ze het initiatief geweldig vond. De Lingo-presentatrice hoopt volgend jaar weer een speciale aflevering te presenteren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie