Debuut RC Eemland smaakt naar meer

17 september 2008 om 00:00 Nieuws

Het team van de nieuwe coach David Wiggens leefde onbevangen naar de wedstrijd toe en wilde bovenal het in grote getale meegereisde Amersfoortse publiek laten zien dat ze mee kunnen doen op het hoogste niveau. Vanaf de kick-off vloog Eemland de wedstrijd in probeerde met veel inzet Het Gooi vast te zetten op eigen helft. Vooral in het open spel zaten de Amersfoorters er bovenop en wisten met brutaal aanvallen de eerst tien minuten de thuisploeg goed van zich af te houden. Maar ondanks strak verdedigen werd na 15 speeltijd de eerste try door Het Gooi aangetekend (7-0). Eemland trok vervolgens het spel zo’n 10 minuten naar zich toe en wist uit een tweetal toegekende penalty’s éénmaal te scoren, waardoor de eerste drie punten een feit waren (7-3). Het Gooi bleef echter druk uitoefenen en was vooral in de set situaties, scrums en line outs solide en wist Eemland daarmee onder druk te houden. Vooral de snelle omschakeling van de ervaren ereklasser bij balverlies veroorzaakte problemen bij Amersfoort en met een aantal fraaie aanvallen wist Het Gooi de eerste helft af te sluiten met een 35-3 voorsprong. Met één wissel aan Amersfoortse zijde werd de tweede helft gestart. Eemland moest en zou de eerste try in de ereklasse scoren en ging dan ook op zoek naar die score. En wederom kwam in het open spel Eemland veelvuldig in balbezit en wist brutaal de helft van Het Gooi te vinden. Ook verdedigend werd goed stand gehouden tegen de vele solide scrums en line-outs van de thuisploeg. Opgemerkt dien te worden dat de opvolging bij de thuisploeg beter was verzorgd, waardoor Het Gooi de voorsprong halverwege de tweede helft kon uitbreiden. Echter in de laatste twintig minuten herpakte Eemland zich en werd na een aanval over veel fasen de tryline van Het Gooi bereikt, waarbij Dennis Kok in de hoek de aanval kon afronden: de éérste try van RC Eemland in de ereklasse was daarmee een feit! Vervolgens golfde de wedstrijd heen en weer en werd uiteindelijk afgesloten met een eindstand van 61-8. Een ruim verlies voor Eemland.

AMERSFOORT - Voor het eerst sinds zes jaar stond Rugbyclub Eemland weer in de ereklasse en speelde afgelopen zondag haar eerste wedstrijd tegen Het Gooi, een ploeg die de laatste jaren steeds in de subtop van de ereklasse eindigde en derhalve een goede graadmeter voor het Amersfoortse team. Met 61-8 ging Amersfoort weliswaar ten onder, maar kon terugblikken op een wedstrijd waarin veel leermomenten waren opgesloten.