Eervol verlies Untouchables

10 september 2008 om 00:00 Nieuws

Voorafgaand aan de kick-off op sportpark Olympus in Vathorst, werd de cointoss verricht door special guest Stefaan Eskes, general manager van de Amsterdam Admirals. Het eerste kwart bepaalde al direct het verdere verloop van deze wedstrijd. Amersfoort kwam opnieuw slecht uit de startblokken en keek binnen enkele minuten tegen een achterstand van 0-6 aan. Door slecht verdedigend werk aan Amersfoortse zijde wist Groningen via een lange pass de score te openen. De tweede touchdown van Groningen die eveneens in het eerste kwart tot stand kwam, deed de achterstand in een vroegtijdig stadium al oplopen naar 0-14. In het tweede kwart hervonden de Untouchables zich en wisten door middel van een run te scoren. Runningback Lewis Weathers brak direct na de hand off diverse tackles en wist dankzij een perfect uitgevoerd blok van receiver Levar Agasi een gat in de verdediging van Groningen te vinden en de endzone te bereiken. De score werd door deze touchdown teruggebracht naar 6-14, waardoor Amersfoort direct weer vol in de wedstrijd zat. In de rust hamerde headcoach Ronald Eijkelboom erop dat de winst absoluut voor het grijpen lag. De Untouchables kwamen gemotiveerd uit de kleedkamer en wisten door goed tactisch optreden de aanval van Groningen tot een minimum te beperken. Amersfoort speelde met een extra safety (laatste man) om de pass te verdedigen, wat ten koste ging van een linebacker, een echte runstopper. Na een lange drive wist Groningen hiervan te profiteren en bereikte met een korte run precies het uiterste hoekje van de endzone, waarmee het de voorsprong vergrootte naar 6-22.

AMERSFOORT - De senioren van de American Footballclub Amersfoort Untouchables verloren afgelopen zondag met slechts één touchdown verschil van de Groningen Giants. In een wedstrijd tegen de nummer twee van de 2e divisie wisten de Untouchables een aantrekkelijke wedstrijd neer te zetten, maar kwamen in de eindfase net tekort (12-22) om de punten in Amersfoort te houden.

In het laatste kwart van de wedstrijd wist de quarterback van Amersfoort, die deze dag zijn tot nu toe beste wedstrijd van het seizoen speelde, zijn offence niet meer in scoringspositie te krijgen. Door vermoeidheid kon hij zich niet meer voldoende concentreren, waardoor de aanval van Amersfoort niet lekker meer liep. De ploeg had geluk toen een speler van de Giants een bal liet vallen die onbedoeld recht in zijn handen werd gegooid. De Amersfoortse cornerback Levar Agasi kwam doordoor in dezelfde positie als de Groningse speler, maar had duidelijk andere plannen. Nadat hij de pass van de Giants ver op eigen helft onderschepte, vertrok hij in een rechte lijn met bestemming endzone. Onder luid gejuich van het thuispubliek sprintte de snelste man aan Amersfoortse zijde het gehele team van de Giants er uit: touchdown Untouchables (12-22). Deze stand bleef tot aan het eindsignaal ongewijzigd en hoewel team en publiek best wel teleurgesteld waren dat de wedstrijd verloren was gegaan, was het geboden spel aan Amersfoortse zijde een stimulans voor alle spelers. De Untouchables gingen eervol ten onder en zijn een team om in de toekomst rekening mee te houden.