Overtuigende zege ASC ’91

10 september 2008 om 00:00 Nieuws

Op het terrein aan de Parelhoenstraat, de thuishaven van ASC ‘91, liepen de Amersfoortse handbalheren al snel weg van hun Cothense tegenstander. Pas bij een 6-0 voorsprong voor de thuisclub slaagde Fortissimo er in om voor het eerst tegen te scoren (6-1). Maar met name aanvallend konden de gasten uit Cothen de gehele wedstrijd geen vuist maken en wist ASC ‘91 daarentegen wel makkelijk tot scoren te komen. Met name door de snelle tegenaanvallen werd de tegenstander overrompeld, waardoor met de rust de tussenstand al was opgelopen naar een riante 11-2 voorsprong. De tweede helft kende eigenlijk hetzelfde beeld met dien verstande dat de Amersfoortse formatie niet meer vol het gas er op draaiden. Ondanks dat bleef het echter veelvuldig scoren, tot grote wanhoop van de Cothense doelverdediger die helemaal dol werd gespeeld. Ondanks het grote verschil bleef het een faire en sportieve wedstrijd, waarin vrijwel alle Amersfoortse spelers tot scoren kwamen. Met een eindstand van 27-7 waren de eerste twee punten voor ASC ‘91 na twee keer dertig minuten een feit.Het was jammer dat de vele regen een domper was op de spelvreugde.

Handbalheren pakken in eerste duel fors uit AMERSFOORT - In de eerste veldwedstrijd van het handbalseizoen 2008-2009, haalden de handbalheren van ASC ‘91 vol uit. Met maar liefst 25-7 werd Fortissimo uit Cothen naar huis gestuurd en nestelde de Amersfoortse handbalformatie zich al na een wedstrijd aan de kop van de 2e klasse.

door Huub van Aerssen

Dames HMS/Achilles - ASC ‘91 (7-7)

De handbaldames van ASC ‘91, eveneens actief in de tweede klasse bleven in hun eerste wedstrijd tegen het Utrechtse HMS/Achilles steken op een 7-7 gelijk spel. De dames die de intentie hebben om op het veld bovenin mee te gaan draaien en een mogelijk kampioenschap niet uit de weg te gaan, speelden zeker niet onverdienstelijk, maar moesten toch een punt laten liggen in Utrecht.

Dames Omega - Fulmen Fidelitas (15-23)

Ook de dames van Fulmen Fidelitas moesten voor hun eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen buitenshuis. In de eerste klasse was Omega uit Vianen de tegenstander. Fidelitas, dit seizoen gecoacht door Michel van de Horst en bijgestaan door Patrick de Jong, is er alles aan gelegen om hoog te eindigen en waar mogelijk promotie af te dwingen. In deze uitwedstrijd werd in dat kader de eerste steen gelegd. In een wedstrijd waarin Fidelitas nauwelijks in gevaar kwam, werd met duidelijke cijfers de winst binnengehaald en lijken de handbaldames van Fulmen Fidelitas klaar om ook daadwerkelijk inhoud te gaan geven aan de doelstelling die het voor ogen heeft.

Heren Najaden - Fulmen Fidelitas (14-24)

Het in de tweede divisie uitkomende eerste herenteam van Fulmen Fidelitas speelde tegen Najaden uit en in Almere de tweede wedstrijd van het seizoen. Na eerder verlies in het eerste treffen, ging hier wel de winst naar Amersfoort, waardoor Fidelitas zich nestelde op een derde positie. Met de momenteel smalle basis van dit team een uitstekend resultaat.