Afvallen met Pro-Enerchi in Spanje

3 september 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Massages, pilates, aerobics, acupunctuur, yoga, Spa, samen koken. Zomaar een greep uit de mogelijkheden die er zijn tijdens de Wellness en afvalreizen van Pro-Enerchi. De reizen worden begeleid door acupuncturist Henriette Das. Zij heeft zich gespecialiseerd in voeding en gewichtsvermindering.

Overgewicht is een probleem van deze tijd. Afvallen is moeilijker dan het lijkt, samen afvallen, gaat vaak beter, afvallers steken elkaar een hart onder de riem. Tijdens de Wellness reizen van Pro-Enerchi komt daar nog de stimulans van een schitterende omgeving en goede coach bij. Het Spaanse Javea aan de Middellandse Zee is de bestemming waar Das en haar gasten zich in een luxe villa laten inspireren door verschillende bewegingsvormen voor het lichaam en de geest.

,,Het programma is er op gericht een echte life change te maken”, vertelt Das. ,,Dus niet alleen afvallen maar ook dat het resultaat, door een veranderde levenswijze, duurzaam wordt vastgehouden.” Om dat te bewerkstelligen werkt Das onder meer met het proteïnedieet van Prodimed. Dit dieet, dat bestaat uit hoogwaardige eiwitten, zorgt er voor dat het lichaam haar vetreserves verbrand. Gewichtsverliezen van 6 tot 10 kg per maand zijn geen uitzondering. Een terugval, het zogenaamde jojo effect, komt vrijwel nooit voor. Das: ,,De Wellness reis geeft de afvallers een basis. Mensen uit het hele land zijn welkom. Na de reis ga je, hopelijk geïnspireerd, verder bij je eigen begeleider.”

Voedingslessen en samen koken zijn twee elementen van de reis. Das: ,,Ik sta er soms versteld van hoe weinig mensen weten van voedsel. In de voedingsleerlessen gaan we daarom in op de goede en slechte eigenschappen van voedsel. In het verlengde daarvan bereiden we onze zelf gecreëerde recepten. Bewust bezig zijn met eten daar gaat het om, het gedachteloos volstoppen is na de week verleden tijd. Bij afvallen horen ook lichaamsbeweging en therapieën, de vorm waarin, wordt door de deelnemers zelf gekozen. Alle lessen, behalve de zwemlessen, worden in de villa zelf gegeven door gekwalificeerde trainers.”

Naast het officiële programma is er ’s middags tijd voor ontspanning. In de omgeving is het goed wandelen maar ook luieren aan het strand of het zwembad is een optie. Bij Club de Golf Javea kan de golfliefhebber een balletje slaan. De minimale groepsgrootte bij de Wellness reis is drie, maximaal kunnen er acht personen per keer mee. Das: ,,Persoonlijke aandacht is zo verzekerd, het moet geen massagebeuren worden, dan schiet het concept haar doel voorbij.”

u Pro-Enerchi, Dirk Loogenstraat 1, 033-4330051, 030-7514559, info@pro-enerchi.nl, www.pro-enerchi.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie